Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οι Rage Against The Machine στο πλευρό των απολυμένων εργατών της Fender και της Gibson

Οι Rage Against The Machine δήλωσαν την υποστήριξη τους στους Νοτιο-Κορεάτες εργάτες που κατασκευάζουν τις κιθάρες Fender και Gibson,οι οποίοι αγωνίζονται μετά τις απολύσεις τους.

Ο κιθαρίστας τους Tom Morello συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των απολυμένων που διαμαρτύρονται από την ημέρα της απόλυσής τους το 2007. Θα παραστεί μάλιστα και στην συνέντευξη τύπου που θα δώσουν στην Καλιφόρνια.

Οι εργάτες στις εταιρείες Cort και Cor-tek, που κατασκευάζουν κιθαριστικά μέρη για τις κιθάρες Gibson, Fender και Ibanez,στις εγκαταστάσεις τους στην Νότια Κορέα ισχυρίζονται πως εκδιώχθηκαν από τις δουλειές τους και εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν τις παραιτήσεις τους,μετά την προσπάθεια τους να δημιουργήσουν ένα δικό τους συνδικαλιστικό όργανο το 2007.Δηλώνουν επίσης πως ενώ ζήτησαν από την Fender να μελετήσει και να καταδικάσει τις πρακτικές της Cort,συνάντησαν μόνο κλειστές πόρτες.


Η Εθνική Επιτροπή για τις Εργατικές Σχέσεις της Κορέας έκρινε παράνομη την ενέργεια της Cort,παρόλα αυτά όμως οι απολυμένοι εργάτες δεν έχουν δικαιωθεί ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου