Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η δικαστική διαμάχη των Pink Floyd με την ΕΜΙ έληξε μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου

Οι Pink Floyd έλυσαν τη δικαστική τους διαμάχη με την ΕΜΙ για την online χρήση των τραγουδιών τους.

Η μπάντα,που υπέγραψε για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο label το 1967,υπέγραψε πριν μερικές μέρες το νέο της συμβόλαιο μαζί του.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Pink Floyd είχαν πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο για την συγκεκριμένη υπόθεση και αυτό είχε αποφανθεί υπέρ τους. Η ΕΜΙ επιβεβαίωσε επίσημα ότι μια νέα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει υπογραφεί.

"Όλες οι νομικές διαφορές ανάμεσα στην μπάντα και την εταιρεία έχουν κανονιστεί σαν μέρος αυτής της νέας συμφωνίας. Σκοπός της εταιρείας είναι να προσεγγίσει νέους και να διατηρήσει τους υπάρχοντες οπαδούς της μπάντας μέσα από το τεράστιο έργο τους" ήταν η επίσημη δήλωση της ΕΜΙ ενώ δημοσιογραφικοί κύκλοι αναφέρουν πως η νέα αυτή συμφωνία θα έχει ισχύ πέντε ετών.

Ας υπενθυμίσουμε ότι η διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησε από έναν όρο που υπήρχε στο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει την δεκαετία του '90 και ο οποίος ανέφερε ότι τα τραγούδια της μπάντας δεν μπορούν να πωληθούν ξεχωριστά χωρίς την άδεια της μπάντας. Οι Floyd διαφώνησαν σε αυτό θέλοντας ο συγκεκριμένος όρος να και ισχύει σε περιπτώσεις όπως το iTunes. η ΕΜΙ διαφώνησε υποστηρίζοντας πως η ο όρος αυτός έχει ισχύ μόνο για τον δίσκο ως φυσικό αντικείμενο.

Οι δικηγόροι των Pink Floyd κέρδισαν την διαμάχη αυτή στα δικαστήρια ,παρόλο που τα τραγούδια τους εξακολουθούν να πωλούνται ξεχωριστά το καθένα μέσω του iTunes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου