Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Biribiri-Biribiri (Spinalonga Records 2010)

Μεταξύ μας όταν πρωτοείδα το όνομα της μπάντας με έπιασαν τα γέλια και πίστεψα ότι πρόκειται για μία ακόμα μπάντα η οποία μέσα από το χαβαλέ προσπαθεί να περάσει τα δικά της μηνύματα! Ακούγοντας όμως την συγκεκριμένη κυκλοφορία μου κόπηκε το γέλιο μια και καλή καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό διαμαντάκι.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την μουσική τους σαν funk/rock και δεν έχουν καθόλου άδικο. Μιλάμε για μια μπάντα εξαιρετικά δουλεμένη,με πολύ όμορφα φωνητικά τα οποία συνοδεύονται από μια πανδαισία μουσικών οργάνων,όπως τρομπέτα, τύμπανα, τενόρο σαξόφωνο, κιθάρα, μπάσο, congas, bongos!Μια μπάντα που με τη μουσική τους σου προκαλεί αβίαστα την διάθεση για χορό καθώς έχει να προτείνει κάτι φρέσκο και ευχάριστο. Ο στίχος τους πανέξυπνος,το ταλέντο των μουσικών πέρα από κάθε αμφισβήτηση,οι τίτλοι των τραγουδιών πρωτότυπη και η παραγωγή τους στα όρια του τέλειου. Μπορεί να βρέθηκαν το 2003 και να κυκλοφόρησαν αυτό το ντεμπούτο τους μόλις φέτος,αλλά φαίνεται πως άξιζε η αναμονή!

Επίσης θα πρέπει να εκθειάσουμε το εκπληκτικό artwork αυτής της κυκλοφορίας που από μόνο του αποτελεί μια ξεχωριστή καλλιτεχνική πρόταση. Προσωπικά λάτρεψα το τραγούδι τους "Matala" το οποίο πραγματικά με έκανε να καρφώσω τα αφτιά μου στα ηχεία και να το απολαύσω.

Η κυκλοφορία των Biribiri αποτελείται από 11 συνθέσεις,όλες με Αγγλικό στίχο οι οποίες είναι οι εξής:

1.Breaking Stones


2.Chlup

3.Tsu tsunation

4.Doze 8

5.Killing me woman

6.Walslante

7.Wake up

8.Jacket

9.Matala

10.Dirty boy

11.Wrong way
 
Τα μέλη των Biribiri είναι: vocals: Mihail-Paul Mihailos, guitar: Manos Kamaratos, bass: Yorgos Diapoulis, drums: Vasilis Papadourakis,trumpet, rudal heater: Simeon Delikaris-Manias, trumpet, woodblocks: Nikos Lavranos, tenor saxophone: Yorgos Tsotsis, sound engineer: Markos Pinakoulakis, congas, bongos.


Μην διστάσετε να τους ακούσετε και να στηρίξετε μια πραγματικά υπέροχη μπάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου