Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Tango with Lions-Verba Time (Inner Ear 2010)

Θα ξεκινήσω από εκεί που κανονικά θα έπρεπε να τελειώσω λέγοντας πως το Verba Time των Tango with Lions είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ,που σε συνεπαίρνει και που μοιάζει να είναι δημιουργημένο με αγάπη από τους συντελεστές τους και με απόλυτο σεβασμό προς τον όποιο ακροατή!

Το τελευταίο γίνεται εμφανέστατο από τη στιγμή που θα πάρεις την εν λόγω κυκλοφορία στα χέρια σου. Εικαστικά άρτια εξώφυλλο και μια μικρή έκπληξη που σε περιμένει ανοίγοντας το κουτάκι που περιέχει το CD! Δεκατρείς τετράγωνες κάρτες από τις οποίες οι δώδεκα περιέχουν τους στίχους των τραγουδιών ενώ η δέκατη τρίτη μας παρέχει σύντομες πληροφορίες για τους μουσικούς και τις ηχογραφήσεις. Όταν,δε,έρχεται η ώρα να βάλεις το CD στο στερεοφωνικό σου η έκπληξη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχεις να κάνεις με μια ακόμα τυπική Ελληνική κυκλοφορία,αλλά με δώδεκα μικρές μουσικές ιστορίες που ξετυλίγονται μπροστά σου καθώς περνούν τα λεπτά.Ιστορίες ρομαντικές,όμορφες,ειλικρινείς και ζωντανές!

Η κυκλοφορία αυτή δε σε συνεπαίρνει επειδή είναι η επιτομή της μουσικής καινοτομίας,αλλά επειδή είναι τόσο λιτό και ξεκάθαρο που μοιάζει σα να προβάλλει την ρομαντική πλευρά του καθενός. Είναι τόσο όμορφο επειδή η κιθάρα,το τσέλο,το πιάνο,η φυσαρμόνικα,το κλαρινέτο και το μαντολίνο που χρησιμοποιούνται δένουν μεταξύ τους με τέτοια αρμονία ώστε να δίνουν σε κάθε τραγούδι έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και την εκπληκτική φωνή της Κατερίνας Παπαχρήστου τότε νιώθεις αυτό το αίσθημα πληρότητας που πρέπει να σου αφήνει κάθε δίσκος που σέβεται τον εαυτό του και τον ακροατή.

Μέσα από  αυτή την περιγραφή πήρατε μια γεύση από την ομορφιά του Verba Time; Πιστεύω πως ναι! αν πάλι οι σκέψεις του γράφοντος δεν σας λένε τίποτα σας προτρέπω αβίαστα να κάνετε το δικό σας προσωπικό ταξίδι μέσα από αυτές τις δώδεκα υπέροχες ιστορίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου