Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Frank(just Frank)-The Brutal Wave (Wierd Records 2010)

Oι Frank(just Frank) μας συστήνονται μέσα από το ντεμπούτο άλμπουμ τους που κυκλοφορεί μέσα από το label της Wierd Records. Αν θέλαμε να περιγράψουμε την μουσική αυτής της μπάντας θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε το τίτλο της κυκλοφορίας τους,δηλαδή Brutal Wave! Με μουσικές επιρροές που περιλαμβάνουν Cold Wave, Post Punk, Black Metal and Minimal Synth Pop ακούσματα,οι Frank(just Frank) δεν είναι άλλη μια revival μπάντα,αλλά κάτι πολύ περισσότερο.


 Ξεκινώντας την ακρόαση του άλμπουμ αμέσως καταλαβαίνεις πως η μουσική τους πατά πάνω στα βήματα των Smiths,Cure και Joy Division. Αντί όμως να αντιγράψουν την μουσική των παραπάνω κάνουν μια πιο μοντέρνα προσέγγιση στον συγκεκριμένο ήχο με αποτελέσματα πραγματικά φανταστικά! Αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που τους κάνει να ξεχωρίζουν.Πολλοί είναι αυτοί που προσπάθησαν να πλησιάσουν τον ήχο των μεγάλων new wave συγκροτημάτων των 80's,αλλά ελάχιστοι απέφυγαν την μίμηση,σε αντίθεση με τους Frank(just Frank) οι οποίοι κατάφεραν να ακουστούν σαν αυτές τις μπάντες,δημιουργώντας συναισθήματα νοσταλγίας και μελαγχολίας και παραμένοντας τόσο πολύ αυθεντικοί! Κορυφαία στιγμή αυτής της κυκλοφορίας,κατά την ταπεινή μου γνώμη το τραγούδι "Collapse" που πραγματικά λειτουργεί σαν μια μηχανή του χρόνου με προορισμό την δεκαετία του '80!

 Το track-list είναι άριστα δομημένο δημιουργώντας έναν δίσκο ο οποίος μπορεί να ακουστεί χωρίς να είναι αδιάφορος ούτε για μια στιγμή από την αρχή μέχρι το τέλος,κάνοντας τον ακροατή να θέλει να επαναλάβει την ακρόαση ξανά και ξανά! Εξαιρετικής ομορφιάς και ποιότητας τα τραγούδια “Die in Bed”,“Le Son du Trottoir” και “Séraphine” ,τα οποία θα μπορούσαν με άνεση να αποτελέσουν το soundtrack των προσωπικών στιγμών του καθενός από εμάς!

 Σε γενικές γραμμές το "Τhe Brutal Wave" είναι μια κυκλοφορία που διεγείρει και τις πέντε αισθήσεις του ακροατή του.Μουσικά μεστό,σε οδηγεί σε ένα μουσικό ταξίδι στο οποίο κυριαρχούν η φαντασία και τα συναισθήματα της έκστασης και της απογοήτευσης. Σίγουρα πρόκειται για μια κυκλοφορία που έχει θέση σε κάθε σοβαρή δισκοθήκη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου