Κυριακή 15 Μαΐου 2011

To Limewire πλήρωσε $150.000.000 για διακανονισμό με τις δισκογραφικές εταιρείες!


Το Limewire δέχτηκε να πληρώσει σε 13 δισκογραφικές εταιρείες το απίστευτο ποσό των $150.000.000 ως διακανονισμό,για να δώσει ένα τέλος στην δικαστική διαμάχη που είχε με αυτές για το θέμα της παράνομης διακίνησης αρχείων!

Η δίκη σχετικά με αυτό το ζήτημα είχε ξεκινήσει στις 2 Μαΐου,όμως σύμφωνα με πληροφορίες από το Associated Press,ο ιδιοκτήτης του Limewire Mark Gorton συμφώνησε για εξωδικαστικό διακανονισμό με την Recording Industry of America (RIAA),που εκπροσωπεί εκτός των άλλων εταιρείες όπως η Warner και η Sony Music!

Τον περασμένο Οκτώβριο το Limewire εξαναγκάστηκε σε κλείσιμο ύστερα από απόφαση που διέταξε την άμεση παύση των λειτουργιών διακίνησης αρχείων!

Ο Γενικός Διευθυντής της RIAA Mitch Bainwol δήλωσε σχετικά: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένη που καταλήξαμε σε ένα τόσο μεγάλο συμβιβασμό. Σύμφωνα με το δικαστήριο,τόσο το Limewire,όσο και ο ίδιος ο Mark Gorton καταπάτησαν τα πνευματικά δικαιώματα. Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο τις τελευταίες δύο εβδομάδες,το Limewire προκάλεσε πολύ μεγάλη ζημιά στην μουσική κοινότητα μέσα από τη δράση του,συντελώντας στο να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και στο να δοθούν λιγότερες ευκαιρίες σε νέους ελπιδοφόρους καλλιτέχνες!

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Mark Gorton δήλωσαν ευχαριστημένοι που αυτή η δικαστική διαμάχη έφτασε στο τέλος της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου