Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Arms and Sleepers @ FUZZ BAR Thessaloniki (24.05.2011)


Η είδηση της εμφάνισης των Arms and Sleepers στη Θεσσαλονίκη ξάφνιασε πολλούς από τους υποψιασμένους φίλους της μουσικής τους καθώς ήταν γνωστή μονάχα η εμφάνιση των Αθηνών. Ευτυχώς για όλους μας οι συγκυρίες αποδείχθηκαν ιδανικές και έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα πραγματικά ξεχωριστό βράδυ Τρίτης στο Fuzz Bar!

O καιρός ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικός και το ομολογουμένως πρωτότυπο  promotion για το συγκεκριμένο event (σχεδόν κυριολεκτικά στόμα με στόμα) έφεραν στον μικρό χώρο που φιλοξένησε τους Arms and Sleepers ένα κοινό που ξεπερνούσε τα 100 άτομα και ξεπερνούσε κατά πολύ τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί γι αυτήν την εμφάνιση!

Η ίδια η μπάντα είχε φτάσει μερικές ώρες νωρίτερα στην πόλη και τόσο ο Mirza Ramic όσο και ο Ben Shepard (Uzi & Ari) έμοιαζαν πραγματικά ταλαιπωρημένοι,αλλά πλήρως πρόθυμοι να μοιραστούν με τον κόσμο την μαγεία της μουσικής τους! Και όντως ήταν μια μαγική βραδιά,σημάδια της οποίας άρχισαν να διαφαίνονται από πολύ νωρίς! Η ατυχία με το προσωπικό πρόβλημα του Chronik που θα αναλάμβανε το ρόλο του support act,ευτυχώς ξεπεράστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο Dj Element που ανέλαβε να ζεστάνει τον κόσμο,όχι απλά τα κατάφερε,αλλά μας έβαλε όλους σε μια παράξενη διαδικασία υποδοχής αυτού που θα ακολουθούσε αργότερα! Κι όταν η ώρα έφτασε 23:30 και οι Arms and Sleepers ανέλαβαν δράση τότε πραγματικά εκτοξευτήκαμε όλοι σε άλλη διάσταση! Δεν ξέρω αν φταίνε οι μαγικές τους μελωδίες,δεν γνωρίζω αν ευθύνεται το όλο οπτικοακουστικό show που έδωσαν,δεν γνωρίζω καν αν ο λόγος ήταν οι μαγικές ερμηνείες και των δύο,αλλά για την επόμενη ώρα που ακολούθησε κοινό και μπάντα έγιναν ένα σε ένα πραγματικά ονειρικό μουσικό ταξίδι! Ένα ταξίδι που θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο,αν κάποιοι απαράδεκτοι δεν χαλούσαν το όλο κατανυκτικό κλίμα με την ακατάπαυστη πολυλογία τους (ευτυχώς ο Mirza Ramic φρόντισε να τους δείξει την εμφανή ενόχλησή του και παράλληλα τους έκανε ρόμπα).

Σε μια εμφάνιση γεμάτη μόνο θετικές εντυπώσεις θα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις στιγμές! Παρόλα αυτά θα πρέπει να αναφέρω μερικές από αυτές όπως το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη έπαιξαν το μεγαλύτερο σε διάρκεια set της περιοδείας τους ως τώρα,την εκπληκτική εκτέλεση του Architekt που μου σήκωσε και τις τρίχες του σβέρκου, το τραγούδι που έκλεισε τη βραδιά,το οποίο ήταν είναι και θα παραμείνει ακυκλοφόρητο,και όπως μου αποκάλυψε η μπάντα έχει την δική του ιστορία,καθώς και το εκπληκτικά προσιτό merchandise που πραγματικά ο κόσμος φρόντισε να το κάνει φύλλο και φτερό!

Το ποια τραγούδια έπαιξαν ελάχιστη σημασία έχει. Η δισκογραφία τους είναι αρκετά εκτεταμένη και φρόντισαν να την τιμήσουν σε μεγάλο βαθμό! Αυτό που έχει σημασία είναι όλα αυτά τα συναισθήματα και όλη αυτή η μαγεία που μοιραστήκαμε όλοι όσοι είχαμε την ευκαιρία να δούμε αυτή την πραγματικά σπουδαία μπάντα από κοντά σε ένα live που όσοι το έζησαν θα το κουβεντιάζουν για καιρό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου