Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Handsome Furs-Sound Kapital (Sub Pop 2011)


Οι Handsome Furs είναι μια μπάντα που δεν χρειάζεται συστάσεις! Το φοβερό δίδυμο των συζύγων Dan Boeckner and Alexei Perry αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως όταν υπάρχει χημεία μεταξύ δύο ατόμων τότε το αποτέλεσμα μπορεί μονάχα να είναι μοναδικό!

Στο νέο τους πόνημα,Sound Kapital,μας δείχνουν του λόγου του αληθές και μάλιστα δεν φοβούνται να κάνουν κάτι πραγματικά πρωτοποριακό! Μπορεί στις προηγούμενες δύο δουλειές τους τα keyboards να είχαν βασικό ρόλο στις συνθέσεις,αυτή τη φορά όμως ολόκληρο το άλμπουμ είναι γραμμένο με keyboards και drum machines και από αυτό που ήχησε στα αφτιά μου ακούγοντας αυτή τη νέα κυκλοφορία τους μοιάζουν να δικαιώνονται απόλυτα! Το πιο παράδοξο είναι ότι  παρά το γεγονός ότι αυτή τη φορά δημιούργησαν ένα αμιγώς ηλεκτρονικό άλμπουμ,βάζουν τον ακροατή στο τριπάκι να φανταστεί και να φαντασιωθεί τα τραγούδια τους με δυνατούς κιθαριστικούς ήχους,καταφέρνοντας να προσεγγίσουν έτσι ένα ετερόκλητο μεν κοινό,αλλά κοινό που σίγουρα θα τους λατρέψει!

Η οικειότητα και το φοβερό δέσιμο των δύο είναι εμφανέστατα σε κάθε νότα. Την οικειότητα αυτή,που οδηγεί σε ένα άριστο αποτέλεσμα,την ενισχύουν ακόμα παραπάνω καθώς εμπιστεύθηκαν την παραγωγή και το mastering του άλμπουμ τους σε πρόσωπα γνωστά και δοκιμασμένα από αυτούς (Antti Joas και Jonas Verwijnen στην παραγωγή και Harris Newman στο mastering).

Στο καθαρά μουσικό κομμάτι,το Sound Kapital περιέχει εννέα υπέροχα και σχεδόν ισάξια τραγούδια!Παρόλα αυτά θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στα "Damage" (προσπαθείτε να το φανταστείτε με κιθαριστικά riffs),"Bury me Standing" (θα σας φέρει στο μυαλό την παλιά καλή electro-pop των 80's),"What about Us" (που από την πρώτη στιγμή που βγήκε online απέσπασε διθυραμβικές κριτικές) και φυσικά το "Cheap Music" (το απόλυτο ίσως τραγούδι του δίσκου).

Οι Handosme Furs παραμένουν εξαιρετικοί.Μολονότι αλλάζουν το γνωστό τους στυλ,καταφέρνουν να δημιουργήσουν και πάλι ένα εξαιρετικό άλμπουμ. Για όσους ήδη δεν το έχουν,υπομονή μέχρι τις 28 Ιουνίου που έρχεται η επίσημη κυκλοφορία του. Όλοι οι υπόλοιποι που φρόντισαν να το προ-παραγγείλουν (και κέρδισαν δωρεάν το άλμπουμ για digital download) απλά ας απολαύσουν την μαγεία της μουσικής τους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου