Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Warpaint-The Fool (Rough Trade 2010)

Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτό το all-female κουαρτέτο από το LA γεννήθηκε σε λάθος εποχή και ακόμα πιο σίγουρα γεννήθηκε σε λάθος ήπειρο! Ο ήχος τους σε πάει με τη μία πίσω στην Μ. Βρετανία του 1982,τότε που το goth κυριαρχούσε,τότε που το μαύρο ντύσιμο και τα μακριά παλτά ήταν μόδα και μέσο αντίδρασης απέναντι στην Νeoromantic μόδα της εποχής. Τότε που οι κιθάρες ακούγονταν σκοτεινές,τα μπάσα βαθιά και οι γυναικείες φωνές ακούγονταν σαν σειρήνες που ήθελαν να σε παρασύρουν στο έρεβος!

Δισκογραφικά εμφανίστηκαν μόλις πέρυσι με το ΕΡ τους "Exquisite Corpse" (so 80'ς) του οποίου την τελική μίξη επιμελήθηκε ο πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers,John Fusciante! Το σπουδαίο στον ήχο των Warpaint είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν και εκμεταλλεύονται τις 80'ς επιρροές τους! Δεν ακολουθούν την straight προσέγγιση αυτού του ήχου όπως κάνουν λ.χ οι ΧΧ,αλλά έχουν μια πιο κλασικιστική προσέγγιση! Ουσιαστικά μπορείς να πεις ότι οι τρεις τραγουδίστριες ηχούν σαν μια πιο σκοτεινή εκδοχή της Cat Power!

Mε 9 τραγούδια και συνολικά 47 λεπτά διάρκειας το "The Fool" μοιάζει με μία περιπλάνηση στα σκοτεινά μονοπάτια του ανθρώπινου νου. Κορυφαίες στιγμές του album,κατά την ταπεινή μου γνώμη τα Undertow και Composure τα οποία αποτυπώνουν επακριβώς το συναίσθημα που αυτή η τετράδα θέλει να σου περάσει μέσα από τη μουσική της.

Είναι βέβαιο πως η ακρόαση του "The Fool" δεν θα απογοητεύσει τον επίδοξο ακροατή.Δεν πρόκειται για μια εύκολη κυκλοφορία,αλλά σίγουρα πρόκειται για μια κυκλοφορία ικανή να εκτινάξει αυτή την μπάντα από το σκοτάδι του ήχου,στην λάμψη της επιτυχίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου