Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ο "The Boss" κάνει μια αναδρομή πίσω στην κυκλοφορία του εμβληματικού Darkness On The Edge Of Town

Ο Bruce Springsteen εξομολογήθηκε πως "είχε κυριευτεί από αμφιβολία" όταν πίσω στο 1978 κυκλοφορούσε το άλμπουμ του Darkness On The Edge Of Town ένα άλμπουμ που σε μεγάλο βαθμό καθόρισε την καριέρα του!

Η κυκλοφορία αυτή που ακολούθησε την κυκλοφορία του εξαιρετικά επιτυχημένου Born To Run έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Ο Springsteen είχε να κάνει με την απότομη δόξα που είχε κερδίσει καθώς και με το γεγονός ότι στιχουργικά έπρεπε πλέον να κινηθεί σε πιο ώριμα μονοπάτια! Μέσα σε όλα αυτά είχε να αντιμετωπίσει και μια εξαιρετικά επώδυνη δικαστική διαμάχη με τον πρώην μάνατζερ του!

Ο παραγωγός Jon Landau σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC πρόσθεσε τα εξής: "Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του Darkness.... ο Bruce ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος και μπερδεμένος! Ουσιαστικά μέσα από τις ηχογραφήσεις αυτού του άλμπουμ έβαζε τα θεμέλια για την μετέπειτα καριέρα του. Στο Darkness η φωνή του ωριμάζει και βρίσκει τον τόνο που τον χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα!"

Ο Springsteen αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στην Αγγλία για το promotion της επανακυκλοφορίας του συγκεκριμένου άλμπουμ,το οποίο θα συνοδεύεται και με δύο ακόμα CD με τραγούδια που κόπηκαν από την αρχική κυκλοφορία,κυρίως επειδή ακούγονταν πολύ ίδια με αυτά του Born to Run!

Επίσης,παράλληλα,ο επί χρόνια συνεργάτης του Springsteen, Tommy Zimny,δουλεύει πάνω σε ένα documentary για το άλμπουμ Darkness on the Edge of Town χρησιμοποιώντας οπτικό υλικό το οποίο τράβηξε κάποιος φίλος της μπάντας κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου