Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Mind Spiders-Meltdown (Dirtnap Records 2012)


Ευτυχώς για τα αυτιά και την αισθητική μας οι Mind Spiders επέστρεψαν με νέο άλμπουμ. Βέβαια ο τίτλος Meltdown είναι λιγάκι παραπλανητικός καθώς δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον ηχητικό οδοστρωτήρα,αλλά σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μια πολύ όμορφη δισκογραφική δουλειά!

Όσοι περιμένετε να ακούσετε κάτι ανάλογο με το ομώνυμο ντεμπούτο τους του 2010,απλά μην μπείτε στον κόπο να ακούσετε το συγκεκριμένο άλμπουμ. Οι συνθέσεις είναι απλές και αρκετά low-fi και το μοναδικό πράγμα που μένει ουσιαστικά ίδιο είναι τα μέσα με τα οποία αναπαράγουν την μουσική τους. Κιθάρες γεμάτες,drums που ανετότατα θα μπορούσες να πεις ότι βγαίνουν από κάποιο drum machine και μπόλικο keyboards τα οποία γεμίζουν ευχάριστα τις συνθέσεις τους.

Αν και σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει αυτό το "wow" αίσθημα το Meltdown περιέχει κάποιες πολύ δυνατές συνθέσεις!Τραγούδια όπως τα "You are Dead" και "Play Out Out" φέρνουν στο μυαλό ένα ευχάριστο Ramones αίσθημα και σε παρασέρνουν στο ρυθμό τους. Πιασάρικη μελωδία 4/4 και ρεφρέν που άνετα μπορεί να σου καρφωθεί στο μυαλό είναι η συνταγή της επιτυχίας.Το "More Than You" στήνει γέφυρα μεταξύ του παρόντος και της 60's garage-pop αισθητικής και γοητεύει ενώ το "Upside Down" είναι ένα κυριολεκτικά "in your face" τραγούδι. Τελευταίο στη λίστα των αγαπημένων το "Fall In Line",το οποίο μπαίνει σε αυτή τη λίστα ακριβώς επειδή διαφέρει από την αισθητική όλων των υπολοίπων και δείχνει ότι η μπάντα θέλει να ψαχτεί και πιο διαφορετικά μουσικά,ξεφεύγοντας από τις όποιες 60's επιρροές της!

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι το Meltdown δεν θα είναι το άλμπουμ της χρονιάς,αλλά στην τελική ποιος νοιάζεται. Οι Mind Spiders μέσα από αυτό πετυχαίνουν αυτό που μπάντες πολύ πιο εμπορικές αναζητούν μια ζωή να πετύχουν. Δημιουργούν ένα άλμπουμ,που παρά την μικρή του διάρκεια σε ξεσηκώνει σε βάζει σε ένα απόλυτο party-mode και μένει στο μυαλό σου για πολύ καιρό μετά την πρώτη του ακρόαση. Αυτό και μόνο είναι ικανό να το χαρακτηρίσει μαγικό! Ακούστε και πιστέψτε με θα έχετε ακριβώς την ίδια αίσθηση!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου