Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Drowner-Drowner (Saint Marie 2012)


Οι Drowner μας έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα από το Houston. Είναι ουσιαστικά το side project του πολυοργανίστα Darren Emanuel ο οποίος μαζί με τους Anna Bouchard (vocals),Sean Evans (guitar) και Mike Brewer (drums) μας παρουσιάζουν ένα ντεμπούτο άλμπουμ το οποίο ηχητικά βρίσκεται στο σημείο τομής μεταξύ shoegaze,dream pop και noise pop.

To άλμπουμ ξεκινά με το "Point Dume" ένα αργό τραγούδι,το οποίο όμως είναι ιδιαίτερα αισθαντικό και σε αυτό βοηθούν τόσο η υπέροχη μελωδία του όσο και τα φωνητικά της Bouchard.Το "Never Go Away" αποτελεί μια επιτομή στον σύγχρονο dream pop ήχο. Ατμοσφαιρικό,μελωδικό και σε γενικές γραμμές ικανό να σε ταξιδέψει!Το "Chime" είναι το πρώτο τραγούδι στο οποίο υπάρχει μια κάποια "ένταση". Παραμορφωμένες κιθάρες,σαφέστατα πιο δυναμικά φωνητικά και στακάτος ρυθμός το κάνουν να ηχεί δυναμικό.Βέβαια αυτή η δυναμική δίνει την θέση της πάλι στην γαλήνη του "Wildflowers",μιας σκοτεινής μπαλάντας,με ήχο που αναπτύσσεται σταδιακά και μιλά στην ψυχή του ακροατή.

Με τον ερχομό του "Tiny Ship" η ατμόσφαιρα επιστρέφει και ένα γενικότερο αίσθημα γαλήνης σε πλημμυρίζει με τα πλήκτρα να παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη μελωδία του. Με το που φτάνεις στο "Hear" ομολογουμένως η έκπληξη είναι αναπόφευκτη.Έξω από όλη την ηχητική του άλμπουμ,το τραγούδι αυτό είναι καταιγιστικό,δίνοντας στον ακροατή μια εκπληκτική rock ατμόσφαιρα. δυνατό drumming,τσίτα παραμορφωμένες κιθάρες και ένας πραγματικός ηχητικός χείμαρρος δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμα του.Για το φινάλε,το άλμπουμ μας επιφυλάσσει δύο remixes στα "Chime" και "Never Go Away" που ουσιαστικά μετατρέπουν αυτά τα δύο ατμοσφαιρικά τραγούδια σε dance άσματα!

Έχοντας την πλήρη εικόνα αυτού του άλμπουμ δεν μπορώ να πω ότι είναι ένα κακό άλμπουμ.Σαν ντεμπούτο έχει μια αναμενόμενη ασάφεια ως προς την ηχητική του ταυτότητα,αλλά μας δίνει συνθέσεις πλήρεις και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες! Το "Drowner" είναι ένα άλμπουμ που θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του ακροατή από την αρχή μέχρι το τέλος,αλλά συνάμα είναι ένα άλμπουμ που θα δυσκολέψει αρκετά το μη μυημένο σε αυτούς τους ήχους κοινό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου