Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

The Walkabouts live in Greece



SPICY ENTERTAINMENT PRESENTS:

THE WALKABOUTS Live στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 – Γαία Live, Θεσσαλονίκη
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 – Κύτταρο Live, ΑΘΗΝΑ

Μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού, οι The Walkabouts, θα βρίσκονται στη χώρα μας τον Ιανουάριο 2012 για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η  παρέα του Chris Eckman και της Carla Torgerson, σαν άλλοι “Bonnie και Clyde” θα βρίσκονται στις 27 Ιανουαρίου στο Γαία live της Θεσσαλονίκης ενώ μια μέρα μετά, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου θα εμφανιστούν στο Κύτταρο. Η περιοδεία των Walkabouts  ξεκινάει επίσημα στις 13 Ιανουαρίου του 2012, με  αφορμή την κυκλοφορία του Travels in the Dustland, που θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου και αποτελεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή τους μετά το Acetylene του 2005.
Εκεί που η folk  συναντά το Punk, οι The Walkabouts  από το 1984 βρήκαν εύκολα τη θέση τους ανάμεσα στους Dream Syndicate, Green on Red και Giant Sand ( μετέπειτα Calexico). Με πάθος και εσωτερικότητα κέρδισαν τις καρδιές του Ελληνικού κοινού και είναι σίγουρα η πιο διαχρονική μπάντα της λεγόμενης  «Americana”  σκηνής.  Ήταν μάλιστα ίσως η μόνη μπάντα από το Seattle που δεν ακολούθησε το κίνημα του grunge αν και υπέγραψε στη Sub Pop.
The Light Will Stay On , Life Full of Holes, Nightdrive, Follow me an Angel,  Will you Miss me When I am gone και φυσικά και η δική τους εκδοχή για το  Τραίνο που φεύγει στις οκτώ είναι σίγουρα λίγα από τα πολλά και αγαπημένα τραγούδια τους που θα μας ταξιδέψουν.
Βιογραφία:
Terri Moeller/drums, percussion, backing vocals Glenn Slater/hammond organ, piano, vibes, synthesizer Michael Wells/bass guitars & fuzz harp Carla Torgerson/vocals, electric guitar, cello, electric kalimba Paul Austin/electric & acoustic guitars Chris Eckman/songwriting, vocals, electric & acoustic guitars, piano, synthesizer, string arrangements
~
Oι Carla Torgerson και Chris Eckman γνωρίστηκαν το 1983 και ξεκίνησαν να παίζουν μαζί  μουσική ενώ ταυτόχρονα σπούδαζαν στο Whitman College στην Walla Walla στο Ουάσιγκτον. Το 1984 μετακόμισαν στο Σηάτλ και η μπάντα πήρε σάρκα και οστά όταν ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα δύο νεότερα αδέρφια του Chris, τον ντράμερ Grant και τον μπασίστα Curt. Πιο πριν, τα αδέρφια Eckman έπαιζαν σε punk rock και pop γκρουπ, ενώ η Carla είχε folk μουσικές ρίζες. Tο συγκρότημα πήρε το όνομά του από την ταινία Walkabout του Nicolas Roeg.
Οι The Walkabouts κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, 22 Disasters, στις αρχές του 1985. Ο Curt αποχώρησε τότε από το συγκρότημα και τη θέση του έλαβε ο Michael Wells. Το δεύτερο EP του γκρουπ, Linda Evans/Cyclone, κυκλοφόρησε το 1987. Το επόμενο έτος κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, See Beautiful Rattlesnake Gardens, στην δισκογραφική PopLlama, πριν υπογράψουν συμβόλαιο με την Sub Pop ως το πρώτο μη- grunge γκρουπ του label. Με την προσθήκη του κιμπορντίστα Glenn Slater, κυκλοφόρησαν τα επόμενα χρόνια τρία άλμπουμ στην Sub Pop - τα Cataract (1989), Rag & Bone (1990), και Scavenger (1991). Περιόδευσαν εντατικά σε Αμερική και Ευρώπη.  Το 1992 ο ντράμερ Terri Moeller αντικατέστησε τον Grant, ενώ το ίδιο έτος το γκρουπ εγκατέλειψε την Sub Pop Seattle, αλλά παρέμεινε στην Sub Pop Europe (Glitterhouse Records) όπου κυκλοφόρησαν τρία ακόμη άλμπουμ, τα New West Motel (1993), Satisfied Mind (1993), και Setting The Woods On Fire (1994).
Το Satisfied Mind ήταν το πρώτο από μια μεγάλη σειρά άλμπουμ που περιείχε τραγούδια τα οποία είχαν γραφτεί και ηχογραφηθεί από μια εκλεκτική ομάδα άλλων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένου των Robert Forster, Nick Cave, Charlie Rich, Johnny Rivers, Patti Smith, Mary Margaret O'Hara, και Gene Clark. Η συλλογή ακυκλοφόρητων τραγουδιών τους, Death Valley Days, περιείχε τραγούδια των Neil Young, Nick Drake και Bob Dylan, ενώ το 2000 κυκλοφόρησαν το Train Leaves At Eight, που διεύρυνε περαιτέρω την ιδιαίτερη μουσική τους προσέγγιση αφού περιείχε κομμάτια Ευρωπαίων καλλιτεχνών, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, Goran Bregoviæ, Jacques Brel και Neu!.
To 1995 η  μπάντα υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Virgin Records και κυκλοφόρησε το Devil's Road (1996) – το οποίο εν μέρει ηχογραφήθηκε με την Φιλαρμονική της Βαρσοβίας– και το Nighttown (1997), που οδήγησαν το γκρουπ σε νέα μονοπάτια επιτυχίας στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ο Michael Wells αποχώρησε από το γκρουπ το 1996, επιστρέφοντας το 2003. Το 1999 μετακόμισαν στην Glitterhouse Records και ύστερα κυκλοφόρησαν τα Trail of Stars (1999), Train Leaves At Eight (2000), Ended Up A Stranger (2001), Slow Days With Nina (2003) - ένα EP tribute στην Nina Simone – και το Acetylene (2005).
Το 2010 ο κιθαρίστας Paul Austin ενσωματώθηκε στο συγκρότημα και οι Walkabouts ξεκίνησαν τις εργασίες πάνω στο νέο τους άλμπουμ με τίτλο Travels In The Dustland το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011.

Πληροφορίες για την έναρξη της προπώλησης και τις τιμές των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα

Μια μέρα πριν, στις 27 Ιανουαρίου 2012, το συγκρότημα θα εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη, στο Γαία Live. Τοπικός διοργανωτής της συναυλίας στην Θεσσαλονίκη είναι η Principal Ltd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου