Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Little Girls-Cults EP (Hand Drawn Dracula 2011)


Οι Little Girls είναι ουσιαστικά το δημιούργημα του Josh McIntyre.ενός μουσικού από το Toronto του Καναδά,που ξεκίνησε να εκφράζει τις μουσικές του ανησυχίες μέσω αυτών κάπου στο 2009. Το solo δημιούργημα έγινε τετραμελής μπάντα και το label της Hand Drawn Dracula πρόσφερε μια στέγη προώθησης αυτής της,κατά γενική ομολογία ιδιαίτερης,δουλειάς.

Μέσα σε 6 τραγούδια και 19 λεπτά συνολικής διάρκειας το Cults EP είναι μια κυκλοφορία που θα προκαλέσει τον ακροατή.Τα τραγούδια που γράφει ο McIntyre είναι σαφές πως δεν είναι κάποια εύπεπτα ακούσματα που απευθύνονται σε μια ευρεία μάζα κοινού.Είναι τραγούδια σκοτεινά,με μια έντονη post-punk new wave αισθητική αλλά και με μπόλικα synths που δημιουργούν ένα ηχητικό αποτέλεσμα που θα ιντριγκάρει τον υποψήφιο ακροατή και σε μεγάλο βαθμό θα τον θέλξει.

Το ΕΡ ξεκινά με το τραγούδι "White Night",που είναι χαρακτηριστικό του ύφους του δημιουργού του. Γοτθική μπασογραμμή και ένα βιομηχανικού τύπου drumming που φέρνει στο νου τους Joy Division,είναι στοιχεία ικανά να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό.Τα φωνητικά παραμένουν βαθιά,σκοτεινά και έντονα συναισθηματικά και οι κιθάρες βγάζουν αυτό το υπέροχο 80's συναίσθημα.Στο ίδιο ύφος μπορούμε να πούμε ότι κινούνται και τα "Cults"."Ex" και "Daydream" που ακολουθούν,με μια ίσως πιο έντονη synth πινελιά.Το συναίσθημα αλλάζει ελαφρώς στο "Delaware" που ακολουθεί. Το σκοτάδι επικρατεί ολοκληρωτικά και ένα darkwave,80's dance pop "σύννεφο" απλώνεται πάνω από μια ομολογουμένως εξαιρετική μελωδία. Η αλλαγή ολοκληρώνεται με το "Nights Out",που κινείται σε ύφος πιο synth pop/neoromantic δημιουργώντας ένα ηχητικό αποτέλεσμα που ηχεί αρκετά μελαγχολικό.

Τα τελευταία χρόνια οι μπάντες που προσπαθούν να αναβιώσουν τον post-punk/new wave ήχο αυξάνονται διαρκώς,λίγες όμως πετυχαίνουν να αναβιώσουν τόσο επιτυχημένα το συναίσθημα εκείνης της εποχής όσο οι Little Girls.Είναι ουσιαστικά η μπάντα που δίνει μια ανάσα ζωής σε ένα είδος μουσικής που έμοιαζε να αργοσβήνει,και όταν ειδικά το κάνει με τέτοια μεγάλη επιτυχία,τότε πιστεύω πως τουλάχιστον μουσικά δεν υπάρχει μεγαλύτερο εύσημο!







Delaware by Little Girls by resonancity

2 σχόλια:

  1. ωραίο review.Καλά για το ep δε το συζητάμε.Το σκίζω εδώ και κανα μήνα σχεδόν αδιαλείπτως. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΕΡ κυριολεκτικά σκίζει. Αν δεν έχει ήδη ακούσει σου συνιστώ ανεπιφύλακτα παλαιότερες ηχογραφήσεις του Josh McIntyre. Ο τύπος είναι άρρωστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή