Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Inline Sex Terror-The Architecture of Madness (Minus Beat 2011)


Υπάρχει Industrial μουσική στην Ελλάδα; Είμαι βέβαιος πως αν γινόταν αυτή η ερώτηση σε 100 άτομα που ακούν μουσική οι περισσότεροι σίγουρα θα γελούσαν. Αυτό βέβαια από μόνο του αποτελεί φαιδρότητα,καθώς στην δύσμοιρη αυτή χώρα έχουμε συνδέσει οτιδήποτε σχετικό με αυτή τη μουσική με σκοτεινά clubs και μερικές δεκάδες vampire like νεαρών και μη οι οποίοι κυριολεκτικά ξεσαλώνουν υπό τους ήχους της . Παρόλα αυτά απάντηση στο αρχικό ερώτημα υπάρχει και την δίνουν με τρόπο εμφατικό οι Έλληνες (μη σας ακούγεται παράξενο) Inline Sex Terror με το νέο τους άλμπουμ "The Architecture of Madness".

Στο δεύτερο τους άλμπουμ οι Inline Sex Terror δεν αλλάζουν σημαντικά τη μουσική "συνταγή" τους,εμφανώς όμως την τελειοποιούν. Η ισορροπία ανάμεσα στα Industrial,Future Pop και EBM στοιχεία αγγίζει το άριστο και το όλο ηχητικό αποτέλεσμα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από μεγάλες παραγωγές κυρίως της Γερμανικής σκηνής (βέβαια σε αυτό καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Kolja-aka SOMAN-που επιμελήθηκε το mastering του άλμπουμ.

Το "The Architecture of Madness" ξεδιπλώνει την μουσική του "επίθεση" στηριζόμενο σε ένα αλλόκοτο concept που σχετίζεται με την παράνοια,τις εγκεφαλικές βλάβες και τα ψυχιατρικά ιδρύματα.Αυτή ακριβώς η θεματολογία είναι ολοφάνερη μέσα στα τραγούδια τους,αλλά και μέσω του συναισθήματος που προκαλούν στον ακροατή.11 τραγούδια σε ρυθμό φρενήρη που είναι ικανά να κολλήσουν και τον πιο αδιάφορο ακροατή. 11 τραγούδια που συνθέτουν ένα άλμπουμ πραγματικό δυναμίτη που μοιάζει ικανό να φέρει κι άλλους οπαδούς στο είδος μουσικής που επάξια εκπροσωπεί.Αν και δε μου αρέσει να ξεχωρίζω τραγούδια,θα πρέπει να ομολογήσω πως τραγούδια όπως τα "Das Ist Alles" (με την συμμετοχή της Vana-X),"Distorted Life","Closed Minds" και "The Signal" κυριολεκτικά με άρπαξαν από το γιακά. Αν σε αυτά προσθέσω και την τρομακτική εντύπωση που μου προκάλεσαν τα "Nothing Lasts Forever" και "Ghost On Earth" τότε πιθανότατα θα έχουμε καλύψει σχεδόν όλη την έκταση του συγκεκριμένου άλμπουμ.

Δίχως αμφιβολία οι Inline Sex Terror είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η Ελλάδα στην Industrial μουσική (πιθανώς να είναι και οι μόνοι) και σίγουρα είναι από τις μπάντες που μπορούν με άνεση να συναγωνιστούν αντίστοιχες μπάντες του Ευρωπαϊκού,κυρίως,Βορρά.Με έντονο προσωπικό ύφος σε κάθε τραγούδι τους και με εμφανέστατο ταλέντο και μεράκι γι αυτό που κάνουν,είναι βέβαιο πως θα συνεχίζουν να μας απασχολούν ευχάριστα.Δική μου ελπίδα είναι το δικό τους παράδειγμα να ακολουθήσουν κι άλλοι μουσική εδώ στην Ελλάδα,ούτως ώστε αυτό το παρεξηγημένο από πολλούς είδος μουσικής να πάρει την θέση που πραγματικά του αξίζει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου