Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

FOUR YEARS VELVET BUS


ARTS ON THE ROAD FESTIVAL, 29/04 – 13/05/2011
9 events σε 9 πόλεις της Ελλάδας!

Το Velvet Bus αποτελεί μια μοναδική στο είδος της πανελλαδική ενέργεια.

Πρόκειται για ένα κινούμενο φεστιβάλ, που έχει εξελιχθεί πλέον στη σημαντικότερη ενέργεια της ομάδας VELVET, αλλά και σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ευφάνταστα projects που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Η σύνδεση της πρωτεύουσας με την ελληνική περιφέρεια αποτελεί ένα μεγάλο και πολυεπίπεδο εγχείρημα, το οποίο το Velvet Bus έχει καταφέρει να καθιερώσει επιτυχώς με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Στη φετινή 4η διοργάνωση του Velvet Bus θα συμμετάσχουν, με την υποστήριξη της Heineken, τρία αναγνωρισμένα συγκροτήματα της ανεξάρτητης εναλλακτικής σκηνής (The Callas, The Velvoids, Le Page) και ένα πρωτοεμφανιζόμενο, πολλά υποσχόμενο γυναικείο σχήμα (Nasty Beach).

Το Velvet Bus 2011 θα ταξιδέψει από τις 29 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου, κατά σειρά στις παρακάτω πόλεις της Ελλάδας:

Παρασκευή 29 Απριλίου, Βόλος: Warehouse – Πολυχώρος «Αποθήκη»

Σάββατο 30 Απριλίου, Καβάλα: Η Αλίκη Έχει Λάθος Αγόρι

Κυριακή 1 Μαΐου, Σέρρες: Cafe-Bar Goya

Δευτέρα 2 Μαΐου, Θεσσαλονίκη: Partizan

Τρίτη 3 Μαΐου, Πάτρα: Stone Bar

Τετάρτη 4 Μαΐου, Λαγκάδια Αρκαδίας: Café Platanos

Παρασκευή 6 Μαΐου, Ηράκλειο: Blow Up

Σάββατο 7 Μαΐου, Δρομόνερο Χανίων: Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης

*Στο κλείσιμο της περιοδείας, το Velvet Bus θα συνεργαστεί με το φωτογραφικό φεστιβάλ Photometria (http://www.photometria.gr/), παρουσιάζοντας τους νικητές τoυ διαγωνισμού του 2010, σε μια έκθεση φωτογραφίας στον πολιτιστικό χώρο Ελαιουργείον – Εργοστάσιον Τέχνης (Δρομόνερο Χανίων).

Παρασκευή 13 Μαΐου, Αθήνα: 4 Χρόνια Velvet Bus, “Reunion” στο Six D.O.G.S

Ειδικά για φέτος, το «κλείσιμο» της περιοδείας με την αθηναϊκή της βραδιά, θα έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα: την Παρασκευή 13 Μαΐου στον πολυχώρο Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6, Μοναστηράκι), θα βρεθούν μαζί και θα εμφανιστούν ζωντανά τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στο Velvet Bus αυτά τα 4 χρόνια, εκφράζοντας μια ολόκληρη γενιά της ελληνικής αγγλόφωνης ανεξάρτητης σκηνής. Έτσι, στο stage του Six D.O.G.S θα ανέβουν οι: My Wet Calvin, Victory Collapse, The Boy, Felizol, Berlin Brides, The Callas, Exposed by Observers, Le Page, The Velvoids, Nasty Beach, MicrOOndaS. Επίσης, η βραδιά θα πλαισιωθεί από μια χορευτική performance της ομάδας Days of Leisure (Αγγελική Χατζή και Κωνσταντινιά Βαφειάδου), η οποία επίσης συμμετείχε στο Velvet Bus (2010).

Το event θα ξεκινήσει από τις 20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου