Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Το πρώτο συμβόλαιο για ηχογραφήσεις και έκδοση δίσκου των Beatles πρόκειται να δημοπρατηθεί

Το πρώτο συμβόλαιο για ηχογραφήσεις και έκδοση δίσκου που υπέγραψαν οι Beatles αναμένεται να πωληθεί έναντι του ποσού των £50,000 στις 14 Απριλίου,ημέρα κατά την οποία θα βγει σε δημοπρασία.

Το ντοκουμέντο αυτό,που πρώτη φορά θα δει το φως της δημοσιότητας,περιέχει τις υπογραφές των  Paul McCartney, John Lennon και George Harrison, μαζί με αυτήν του Pete Best,του drummer ο οποίος στη συνέχεια απολύθηκε για να αναλάβει ο Ringo Starr το 1962.

Ο Bert Kaempfert,ατζέντης και παραγωγός της μπάντας εκείνη την περίοδο είναι ο πέμπτος άνθρωπος που υπογράφει το εν λόγω συμβόλαιο.

Το συμβόλαιο,το οποίο υπογράφηκε στο Αμβούργο στις 19 Ιουνίου 1961 ανακαλύφθηκε από το Fame Bureau νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Ο Ted Owen που εκπροσωπεί τον οίκο που θα κάνει την δημοπρασία δήλωσε: "Το πιο σημαντικό με το συγκεκριμένο συμβόλαιο είναι ότι αγνοούσαμε την ύπαρξη του μέχρι σήμερα.Είναι πραγματικό χρυσωρυχείο"!

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο Theatre Royal του Λονδίνου.

Τον περασμένο χρόνο ένα χειρόγραφο των στίχων του "Α Day in The Life" των Beatles πωλήθηκε έναντι του ποσού των $1.200.000 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στην Νέα Υόρκη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου