Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Black Magic Six @ Fuzz Bar Thessaloniki (13.04.2011)


Οι Black Magic Six είναι μια πραγματικά περίεργη περίπτωση μπάντας. Δημιουργημένοι στο Helsinki το 2006 από τους J-tan (κιθάρα/φωνητικά) και Lew Siffer (Drums),παίζουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κράμα μουσικής που συνδυάζει το Thrash, τα Blues και το Punk!
Οι ίδιοι μέσα από την σελίδα τους λένε πιο χαρακτηριστικά: "Κάποιοι λένε ότι οι Black Magic Six είναι μια μίξη των Howling Wolf με τους Venom. Άλλοι υποστηρίζουν πως η μουσική μας έχει επιρροές από τους Stooges,Dead Kennedys,Sweetheart και AC/DC! Όλοι τους κάνουν λάθος! Οι Black Magic Six ήχουν σαν το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Σατανά,σαν τα όργανα της προπαγάνδας του Stalin και βρυχόνται σαν λυκάνθρωποι! Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους δίχως έλεος!". Καταλαβαίνετε λοιπόν πάνω κάτω με τι τύπους έχουμε να κάνουμε εδώ!

Αυτή την περίοδο κάνουν την Eastern Europe Tour 2011 για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ Doomsday Bound και αποφάσισαν να την ξεκινήσουν μάλιστα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα από το FUZZ Bar. Σαν μπάντα που σέβεται τον εαυτό της (εξάλλου δεν ήταν λίγες φορές που ακούστηκε η ατάκα "We are professionals") μετέφεραν πλήρως το ηχητικό χάος το οποίο υποστηρίζουν ότι προκαλούν. Δεν περίμενα ποτέ πως δύο μονάχα άτομα είναι ικανά να δημιουργήσουν τόσο ποιοτική ηχητικά βαβούρα! Οι Black Magic Six με διέψευσαν πανηγυρικά και απογείωσαν τα περίπου 30 άτομα που βρέθηκαν στο χώρο για να τους παρακολουθήσουν (μην νομίζεται ότι είναι μπάντα που γουστάρει να παίζει μπροστά σε μεγάλα κοινά,και μην νομίζεται ότι και ο χώρος που φιλοξένησε το live είναι κανονικός συναυλιακός χώρος).Το κέφι από την πλευρά τους έκδηλο,το κέφι του κοινού δεδομένο και το σετ κύλησε ήρεμα με μπόλικες φωνές,μπόλικο χτύπημα και κυρίως με την απόδειξη ότι οι Φινλανδοί είναι πραγματικά από τους πλέον τρελαμένους λαούς στην Ευρώπη!
Τα 12 τραγούδια τους σετ τους,μπορεί να φαίνονται λίγα,αλλά κάλυψαν σχεδόν όλο το φάσμα της δισκογραφίας τους με κορυφαίες στιγμές για μένα τα "Suck the Poison Out" και την εκτέλεση ολοκαύτωμα του "Ι Hate People". Ένα live για λίγους που ευχαρίστησε τους πάντες  και στο οποίο αν προσθέσω και το εξαιρετικά φθηνό merchandise (8 euro μπλουζάκια και CD) θα αγγίξει τα όρια του ιδανικού. Ελπίζω το rock 'n roll υβρίδιο που εκπροσωπούν να αποκτήσει μεγαλύτερο κοινό σε αυτή την πόλη και να τους δούμε την επόμενη φορά σε ένα χώρο λίγο μεγαλύτερο και σίγουρα μπροστά σε περισσότερο κόσμο!

Το setlist της βραδιάς (με την απώλεια ενός τραγουδιού που δεν το πολυέπιασα) περιελάμβανε τα:

Shade Out of Light
Liar
The Past,the present...
Suck the poison Out
Satan's 69
Evil Man
I Hate People
Down by the Water
Hudaa
Uusi Gay
Doomsday Bound




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου