Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ringo Deathstarr - Colour Trip (Club AC30 2011)

Αν και υπάρχουν ήδη από το 2005 και παρά το γεγονός ότι έχουν κυκλοφορήσει αρκετά singles και ΕΡ's,το Color Trip αποτελεί το ντεμπούτο άλμπουμ της τριάδας από το Austin του Texas που την αποτελούν οι Elliott Frazier (gtr, vox), Alex Gehring (bass, vox) και Daniel Coborn (drums).

Και σε αυτή τους την κυκλοφορία οι Ringo Deathstarr αποδεικνύουν έμπρακτα αυτό το μοναδικό ίσως στοιχείο που τους έχουν προσδώσει οι μουσικοκριτικοί ανά την υφήλιο!Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το γεγονός ότι καταφέρνουν να ακούγονται τόσο μα τόσο Βρετανοί παρότι κατάγονται από μία περιοχή με τόσο πλούσια μουσική παράδοση!

Φυσικά θα μου πείτε ότι όλα αυτά είναι θέμα ακουσμάτων και επιρροών και θα συμφωνήσω απόλυτα. Θα βγάλω μάλιστα το καπέλο στην συγκεκριμένη μπάντα,γιατί καταφέρνει,με τρόπο μοναδικό κατά την άποψη μου,να κάνει εμφανέστατες τις επιρροές της μέσα στη μουσική της,χωρίς όμως σε κανένα απολύτως σημείο να ακούγονται οι συνθέσεις της σαν απλές απομιμήσεις! Ακούγοντας από την αρχή μέχρι το τέλος το Color Trip είναι σίγουρο πως κι εσείς θα ταξιδέψετε σε μουσικούς τόπους στους οποίους σαν είχαν ξαναπάει όλοι εκείνοι οι θορυβώδεις shoegazers που προηγήθηκαν των Ringo Deathstarr.

Προσωπικά θα σταθώ σε πέντε από τα συνολικά έντεκα κομμάτια που απαρτίζουν την συγκεκριμένη κυκλοφορία (προς Θεού δεν αδιαφορώ για τα υπόλοιπα,απλά τα συγκεκριμένα μου προκάλεσαν τεράστια εντύπωση).Ακούγοντας το  "Never Drive" ή το "You Don't Listen" είναι σχεδόν αδύνατο να μην σκεφτείς αμέσως τους Jesus and Mary Chain. Με τη σειρά τους τα "Imagine Hearts" και "Chloe" άνετα θα μπορούσαν να μπουν στις λίστες με τα 20 (λες να λέω πολλά) καλύτερα shoegaze τραγούδια της δεκαετίας. Μοναδικά,μελωδικά και ταξιδιάρικα είναι μονάχα λίγα από τα επίθετα που θα μπορούσαν να τα χαρακτηρίσουν.Τελευταίο της δικής μου πεντάδας,και σίγουρα όχι λιγότερο υπέροχο σε σχέση με τα υπόλοιπα,το "So High" το οποίο μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιο άλμπουμ των Lush! Σε γενικές γραμμές πάντως όλες οι μελωδίες είναι πιασάρικες και σε κάνουν να θες να τις ακούσεις. Το άλμπουμ με τη σειρά του έχει πολύ καλή παραγωγή και δεν κουράζει. Αντιθέτως προκαλεί έκπληξη η μικρή διάρκεια του (32 λεπτά για έντεκα τραγούδια μοιάζουν πολύ λίγα).

Το Color Trip θα βγει στην Ευρώπη στις 14 Φεβρουαρίου,ενώ η κυκλοφορία του στην Αμερική είναι προγραμματισμένη για τις 8 Μαρτίου. Το μόνο σίγουρο είναι πως η επένδυση σε αυτό το άλμπουμ είναι σίγουρο κέρδος,καθώς δεν δυσκολεύει και πολύ τον ακροατή να το λατρέψει. Ψάξτε το και ακούστε το και δεν θα χάσετε!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου