Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

The Astronauts Live in Athens!


elfentanz presents:

Saturday March 12 2011
THE ASTRONAUTS live in Athens
+ TILBURY ON CLOVES

Οι Astronauts δεν θεωρούνται ένα από τα δημοφιλή συγκροτήματα του new wave. Από τα τέλη των 70’s μέχρι και σήμερα ποτέ δεν έβαλαν τη καριέρα τους πιό ψηλά από την αγάπη τους για τη μουσική. Ποτέ δεν έφτιαξαν τραγούδια για τα dancefloors και τα ραδιόφωνα, ποτέ δεν θέλησαν να υιοθετήσουν μια trendy και στυλιζαρισμένη εικόνα για τα media, ποτέ δεν προσπάθησαν να μπουν στα βρετανικά charts και δεν έκαναν τίποτα από όλα αυτά που θα μπορούσε τότε να τους βγάλει από το underground και τώρα να τους εξασφαλίσει μια θέση με τους ευνοημένους του σύγχρονου post punk revival.
Παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να κυκλοφορήσουν μερικούς από τους σημαντικότερους new wave δίσκους (peter pan hits the suburbs και it’s all done by mirrors) και να βρίσκονται διακριτικά στο περιθώριο σπάζοντας μια στο τόσο τη σιωπή τους με επιλεγμένες συναυλίες, διατηρώντας τον cult μύθο τους αναλείωτο στο χρόνο.
Στις 12 Μαρτίου η αναρχο-punk περσόνα του Mark Astronaut με τη παρέα του θα σταθεί στη σκηνή του Rodeo για να θυμίσει στους έλληνες φίλους του μερικές από τις πιό ένδοξες και ασυμβίβαστες στιγμές του new wave.

Πριν από τους Astronauts θα εμφανιστούν οι TILBURY ON CLOVES.
Οι Tilbury On Cloves έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό ήχο που ξεκινάει από την ονειρική ατμόσφαιρα των Cocteau Twins και την shoegaze pop τύπου Slowdive και καταλήγει σε απόλυτα μοντέρνες μπάντες όπως είναι οι Hood και οι Piano Magic.
Το όνομα του συγκροτήματος άρχισε να γίνεται γνωστό και στο εξωτερικό με το single "Innocence" που κυκλοφόρησε κάτω από την επωνυμία του Δανέζικου ανεξάρτητου label BSBTA (Bloated Sasquatch Beer Theatre Audio). Το πρώτο τους ολοκληρωμένο επίσημο άλμπουμ, το ομώνυμο "Tilbury On Cloves", κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2004 από την ίδια εταιρία. Το ομώνυμο άλμπουμ "Tilbury On Cloves" πλέον κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με διανομή από την Cyberdelia Records.
Το 2006 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο "Blindshow", από την ελληνική ανεξάρτητη δισκογραφική Dead Scarlet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου