Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Easy Star All Stars @ Block 33


1η Ιουνίου 1967, οι Beatles κυκλοφορούν το 8ο στούντιο άλμπουμ τους. Το Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band είναι ένα άλμπουμ που όρισε την ψυχεδελική rock της εποχής και από τότε έχει αναγνωριστεί ως ένα από τους πιο επιδραστικούς δίσκους όλων των εποχών. Τον Μάρτιο του 1973, οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν το 6ο άλμπουμ της καριέρας τους, τον δίσκο με τις περισσότερες συνεχόμενες βδομάδες παρουσίας στα τοπ – 14 χρόνια – το Dark Side of the Moon. 16η Ιουνίου 1997, ακόμα ένας δίσκος που τοποθετείται στους καλύτερους όλων των εποχών βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων. Ονομάζεται OK Computer και είναι ο 3ος δίσκος των Radiohead και αυτός που έμελε να δώσει το έρεισμα στη μπάντα για την μετέπειτα πειραματική περίοδό της.
Πολλά τα κοινά αυτών των τριών δίσκων, θα δημιουργούσαν άνετα ένα παιχνίδι μουσικών γνώσεων που θα μπορούσε να διαρκέσει ώρες. Αντίθετα υπάρχει πιο απλή λύση, και ακούει στο όνομα Easy Star All Stars. Μία κολεκτίβα reggae μουσικών από τη Νέα Υόρκη που κατάφερε να δώσει άλλο ένα κοινό στοιχείο στους προαναφερθέντες δίσκους. Από το 2003 διασκευάζουν ολόκληρους δίσκους σε reggae και dub στυλ. Η αρχή έγινε με το Dark Side of the Moon που μετονομάστηκε σε Dub Side of the Moon – δίσκος που έμεινε για πάνω από 5 χρόνια στα reggae top του Billboard – για να ακολουθήσει τρία χρόνια μετά το OK Computer. Αυτή τη φορά δε πείραξαν τον τίτλο του δίσκου αλλά το όνομα του συγκροτήματος και ο δίσκος ονομάστηκε Radiodread, κερδίζοντας τις θετικές εντυπώσεις των ίδιων των Radiohead και 2 χρόνια παραμονής στο Billboard. πρόπερσι ήταν η σειρά των Beatles να πέσουν στα μαγικά τους χέρια. Μας πρόσφεραν το εκπληκτικό Easy Star’s Lonely Hearts Dub Band (#1 στα reggae charts για μήνες) και την ευκαιρία να τους δούμε ζωντανά για πρώτη φορά στη πόλη μας. Φέτος επιστρέφουν με το Dubber side of the moon και πάλι κατακτούν ακόμα και τους πιο δύσπιστους…

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι Easy Star All Stars λειτουργούν ως ένα ευέλικτο σχήμα με συνεχείς εναλλαγές όχι μόνο από περιοδεία σε περιοδεία αλλά και από συναυλία σε συναυλία! Όλοι τους προέρχονται από την reggae, ska, dub, και jazz σκηνή της Νέας Υόρκης και δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα και ζωή σε κάθε εμφάνισή τους. Ο καθένας τους έχει την ευκαιρία που του αξίζει να λάμψει με το δικό του τρόπο στα live τους είτε παίζει κιθάρα, τραγουδάει, ή απλά παίζοντας ένα ρόλο σε αυτή την κολεκτίβα. Κάθε σχήμα προσφέρει κάτι μοναδικό αλλά ανεξάρτητα από το ποιοι συμμετέχουν το σίγουρο είναι πως προσφέρουν ένα διασκεδαστικό, συναρπαστικό, διαφορετικό show κάθε φορά! Αυτό άλλωστε έχει αποδειχθεί από τις συμμετοχές τους σε φεστιβάλ και δικές τους συναυλίες σε πάνω από 20 χώρες 5 ηπείρων και αυτό θα μας προσφέρουν και μας και τα 8 τους μέλη στην εμφάνισή τους την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στο Block33.

Το δικό τους χρώμα στη βραδιά θα δώσουν οι δικοί μας Dubformers, ένα σχήμα στα όρια του θρύλου μιας και απαρτίζεται από μέλη των σημαντικότερων συγκροτημάτων του είδους παντρεύοντας το rock με την reggae και dub σκηνή.

Παρασκευή 25 Φεβρουαριου 2011
Easy Star All Stars

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 15€ (στο www.easystar.eventbrite.com)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 20€ (Metropolis, Tickethouse)
TAMEIO: 25€

Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:00 μμ
‘Εναρξη 21:30 μμ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου