Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Cut Copy-Zonoscope (Modular Recordings 2011)

Οι Αυστραλοί Cut Copy αποφάσισαν να επιστρέψουν δισκογραφικά για να μας εκπλήξουν για μία ακόμη φορά.Αν και δισκογραφικά υπάρχουν από το 2001,έκαναν το μεγάλο μπαμ όταν το 2004 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους  Bright Like Neon Love,το οποίο προκάλεσε αίσθηση στην μουσική κοινότητα,ακόμα και έξω από τα σύνορα της Αυστραλίας. Όντας σε φόρμα από αυτή την επιτυχία το 2008 έκαναν όλο τον μουσικό τύπο να μιλάει γι' αυτούς όταν το 2008 κυκλοφόρησαν το In Ghost Colours,ένα άλμπουμ που όχι απλά σκαρφάλωσε στις υψηλότερες θέσεις των charts τόσο της Βρετανίας,αλλά και της πατρίδας του,αλλά χαρακτηρίστηκε και σαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της τελευταίας δεκαετίας.

Στην προσπάθεια τους να εκμεταλλευτούν αυτή την επιτυχία επέστρεψαν στην πατρίδα τους,και ηχογράφησαν το νέο τους αυτό πόνημα αφήνοντας την τελική του μίξη στον Ben Allen (Animal Collective, Deerhunter), και αυτός με τη σειρά του έβαλε τις απαραίτητες πινελιές drumming και ψυχεδέλειας για να δημιουργήσουν ένα ακόμα πιθανό αριστούργημα.

Μέσα σε 11 τραγούδια κατορθώνουν αυτό που θεωρητικά μοιάζει ακατόρθωτο. Κλείνουν σε ένα δίσκο 30 ολόκληρα χρόνια ηλεκτρονικής μουσικής. Από την disco των αρχών της δεκαετίας του '80,την rave των αρχών του '90 και την σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική όπως αυτή έχει εξελιχθεί μέσα στα 00's!

Το άλμπουμ ξεκινά με το εκπληκτικό Need You Now,ένα τραγούδι που αμέσως σου φέρνει στο μυαλό μπάντες όπως οι OMD και Flock of Seagulls. Η συνέχεια σαφέστατα πιο disco με τα Take Me Over,Where I'm Going,Pharaohs & Pyramids να σε μεταφέρουν στις λαμπερές disco της δεκαετίας του '80! Συνέχεια με το Blink and You'll Miss a Revolution,ένα τραγούδι το οποίο άνετα θα μπορούσε να είχε γραφτεί από τους LCD Soundsystem.Ακολουθούν τραγούδια τα οποία είναι περισσότερο προσανατολισμένα στον electro rock ήχο με κορυφαίο (κατά την ταπεινή μου άποψη) το This is All We've Got.Επιστροφή στην disco με το Hanging Onto Every Heartbeat και συνέχεια στο ίδιο ύφος μέχρι το Sun God,που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γραφτεί στην πρώιμη εποχή της rave μουσικής.

Με μια γενική ματιά το Zonoscope δεν έχει την αίγλη του προκατόχου του,είναι όμως ένα εξαιρετικό άλμπουμ. Μεστό μουσικά και εξαιρετικά ενδιαφέρον στην ακρόασή του μοιάζει περισσότερο κατάλληλο για μεγάλα club,παρά για "οικιακή χρήση". Δεν είναι η must have κυκλοφορία,αλλά είναι σίγουρα μια must listen κυκλοφορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου