Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Dum Dum Girls-He get's me High EP (Sub Pop 2011)

Σε δημιουργικό οργασμό φαίνεται ότι βρίσκονται οι Καλιφορνέζες Dum Dum Girls οι οποίες μετά το εκπληκτικό ντεμπούτο άλμπουμ τους,"I will be",που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο επιστρέφουν με ένα ΕΡ (και πάλι μέσα από το label της Sub Pop) το οποίο θα βγεισ την αγορά στις 1 Μαρτίου και σίγουρα θα εντυπωσιάσει πολύ κόσμο.

Μια πρώτη ακρόαση στο νέο τους πόνημα σε κάνει ειλικρινά να αναρωτιέσαι γιατί βιάστηκαν τόσο να κυκλοφορήσουν ένα πλήρες άλμπουμ από τη στιγμή που έμειναν έξω από αυτό μερικές τόσο υπέροχες συνθέσεις όσο αυτές που εμπεριέχονται στο εν λόγω ΕΡ. Συνθέσεις που ακούγονται πραγματικά πολύ πιο ώριμες από αυτές που υπάρχουν στο άλμπουμ τους και που δείχνουν μια μπάντα σαφώς πιο δεμένη και αλλαγμένη σαφέστατα προς το καλύτερο. Το "σκοτεινό" συναίσθημα που χαρακτηρίζει τη μουσική τους κάνει αισθητη την παρουσία του και σε αυτή την κυκλοφορία και γίνεται ιδιαίτερα φανερό στην εξαιρετικά επιτυχημενη διασκευή του "There's a Light that Never Goes Out" των Smiths (αλήθεια δεν θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη επιλογή και καλύτερη διασκευή από αυτήν). Φυσικά δεν είναι όλα μελαγχολικά μαύρα και άραχνα στη μουσική τους (και πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι,από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μια νεανική και γεμάτη γοητεία τετράδα).

Από το εναρκτήριο "Wrong Feels Right" η μπάντα κάνει τις προθέσεις της εμφανής. Δυναμικοί και up-tempo ρυθμοί σε απόλυτη αρμονία με τις καταφανέστατες επιρροές από τον ήχο των μεγάλων Jesus and Mary Chain δημιουργούν ένα αποτέλεσμα μοναδικό.Το "He Gets Me High" είναι το τραγούδι που δίνει στις Dum Dum Girls την δική τους μουσική ταυτότητα. Εξαιρετικό σαν σύνθεση με υπέροχα κιθαριστικά μέρη και μπασογραμμές,με ακόμα εξαιρετικότερα φωνητικά,σε ταξιδεύει και δείχνει πως πρέπει να ηχεί ένα garage-pop τραγούδι ούτως ώστε να γίνει ελκυστικό ακόμα και σε έναν ανυποψίαστο ακροατή.Το " Take Care Of My Baby",χωρίς να είναι κακό,ξενίζει λιγάκι καθώς αποτελεί μια μικρή παραφωνία στο δυναμικό tempo των υπόλοιπων τραγουδιών. Σκοτεινό και μελαγχολικό,ηχεί στα αφτιά μας σαν μια επίκληση προς μία ανώτερη δύναμη. Σίγουρα πρόκειται για ένα τραγούδι που προκαλεί έντονα συναισθήματα και δεν μένει απαρατήρητο!

Σε γενικές γραμμές το "He Gets me High" μοιάζει ικανό να προετοιμάσει τους fans της μπάντας να περιμένουν ακόμα σπουδαιότερα πράγματα από αυτές. Δεν είναι πλέον μια ακόμα τετράδα κοριτσιών που παίζει ωραία μουσική,αλλά έχουν εξελιχθεί σε ώριμες και συνειδητοποιημένες καλλιτέχνιδες που διεγείρουν το συναίσθημα του ακροατή τους.Θα πρέπει επίσης να αναφέρω ότι οι ίδιες οι Dum Dum Girls έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν μια πιο διαδραστική σχέση με το κοινό τους. Γι' αυτό και καλούν όσους fans του επιθυμούν να στείλουν στο ddgLUV@gmail.com φωτογραφίες από ότι είναι ικανό "to get them high" για να συμπεριληφθούν στο tour booklet τους. Δεν ακούγεται άσχημη ιδέα ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου