Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Mogwai-Hardcore Will Never Die, But You Will (Rock Action Records 2011)

Οι Mogwai πάντα έμοιαζαν να είναι πιο νοήμονες από άλλες μπάντες που κινούνται στον ίδιο μουσικό χώρο με αυτούς. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί μομφή για άλλες μπάντες απλά οι Σκωτσέζοι πάντα έπαιρναν ερεθίσματα από τον κόσμο γύρω τους και τα έκανα μουσική με τον δικό τους μοναδικό και χιουμοριστικό τρόπο. Έτσι κατάφερναν να μην επαναλαμβάνονται ποτέ κάνοντας την μουσική τους πάντα ελκυστική στο κοινό.

Αυτός είναι και ο λόγος που η έβδομη κυκλοφορία τους,"Hardcore Will Never Die, But You Will", δεν μου προκάλεσε καμιά απολύτως έκπληξη. Όπως ακριβώς περίμενα είναι εντελώς διαφορετική από οτιδήποτε άλλο έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Δεύτερη έκπληξη αυτής της κυκλοφορίας; Το γεγονός ότι είναι η πιο προσιτή στον ακροατή κυκλοφορία που μας έχουν δώσει μέχρι σήμερα. Οι μεγάλες συνθέσεις δεν υπάρχουν πια (μόνο τρεις από τις δέκα συνθέσεις ξεπερνούν τα έξι λεπτά) και όταν αυτό γίνεται δεν το προσέχεις καν μαγεμένος από τη μουσική. Οι στιγμές που μπορείς να ξεχωρίσεις από αυτή την κυκλοφορία δεν είναι λίγες και σίγουρα είναι όλες χαρακτηριστικές! Πρώτο και καλύτερο το “Mexican Grand Prix”,ένα τραγούδι που διεγείρει τις αισθήσεις και κυλάει τόσο ομαλά που θες να το ακούς ξανά και ξανά δίχως διακοπή.Στο εκπληκτικό “Letters to the Metro” οι Mogwai δανείζονται στοιχεία από τους συνοδοιπόρους τους  Godspeed You! Black Emperor ζωγραφίζοντας εικόνες μοναδικές πάνω στον προσωπικό μουσικό καμβά τους.Το “Too Raging to Cheers” φέρνει και πάλι στο μυαλό τους  Godspeed You! Black Emperor,κυρίως τις πιο κινηματογραφικές στιγμές τους,αλλά ο πιο κιθαριστικός προσανατολισμός στον ήχο των Mogwai τους γλιτώνει από τις κάθε είδους μιμητικές προσεγγίσεις.


Προσεγγίζοντας στην ολότητα του το "Hardcore Will Never Die, But You Will",μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι ένας καθαρά Mogwai δίσκος. Αποδεικνύουν για πολλοστή φορά το πόσο μουσικά καταρτισμένοι είναι και πόσο πολύ διασκεδάζουν όταν παίζουν όλοι μαζί. Αν ανήκετε στους ακροατές που δεν είναι κολλημένοι σε αυστηρές συνθετικές και φωνητικές φόρμες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απολαύσετε το Hardcore.... Για όλους τους υπόλοιπους η ακρόαση του σίγουρα είναι μια ευχάριστη πρόκληση!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου