Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Kisses - The Heart Of The Nightlife (This is Music 2010)

Οι Kisses είναι ένα νέο όνομα που έρχεται από το Los Angeles και στο ντεμπούτο άλμπουμ τους "The Heart of the Nightlife" έρχονται να μας γεμίσουν με 70's disco-pop ήχους,club ballads όλα μέσα από ένα neo-folk μουσικό πρίσμα. Το ντουέτο των Kisses αποτελείται από τους Jesse Kivel και Zinzi Edmundson και ο ήχος τους έχει φανερά επηρεαστεί από τον καρδιακό φίλο του Kivel και πασίγνωστο disco παραγωγό,Alec R. Costandino! Κι ενώ φαινομενικά η συγκεκριμένη κυκλοφορία θα έβρισκε την θέση της αποκλειστικά στα decks κάποιου club η ιδιαιτερότητα της φωνής του Kivel την κάνει προσιτή σε ένα πιο ευρύ κοινό!
Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται να ασκεί φανερή επιροή στο συγκεκριμένο άλμπουμ είναι η έτερη ιδιότητα του Kivel,ο οποίος πέρα από μουσικός έχει εργαστεί και σαν συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών και έτσι μέσα από τη μουσική του μας παρουσιάζει άλλοτε φανερά και άλλοτε πιο κρυφά εικόνες και εμπειρίες από τα ταξίδια του.

Στα της ουσίας του δίσκου δεν μπορώ να βρω ένα τραγούδι που να υστερεί αισθητά έναντι των υπολοίπων. Το εναρκτήριο "Kisses"  εντυπωσιάζει κινούμενο στο μεταίχμιο μεταξύ funk και ηλεκτρονικής μουσικής,το "Bermuda"  είναι ένα καθαρά ηλεκτρονικό τραγούδι που σε μαγεύει από την πρώτη κιόλας ακρόαση,το "People can do the Most amazing Things"  είναι ένα πραγματικά πειραματικό κομμάτι,με ξεκίνημα που θυμίζει των electro-pop ήχο των 80's και κλείσιμο που σε παραπέμπει άφοβα σε μια indie-rock μπάντα (και το οποίο για μένα είναι το πιο υπέροχο κομμάτι του δίσκου). Όλα τόσο απλά και τόσο μα τόσο μαγικά! Ψηλά στη λίστα προτίμησης μου θα έβαζα και το "Τhe Heart of Nightlife" το οποίο μοιάζει σαν ο ήχος της ανθρώπινης καρδιάς να συνδυάστηκε σχεδόν τέλεια με τα synths και αυτά τα δύο ενωμένα με τρελούς funky ρυθμούς να οδήγησαν στη γέννεση ενός αριστουργήματος!

Δεν ξέρω αν είμαι μπορώ να είμαι αντικειμενικός (καθώς εγώ προσωπικά αμγεύτηκα από αυτή την κυκλοφορία),αλλά το The Heart of the Nightlife είναι ένα υπέροχο άλμπουμ. Δεν είναι καινοτόμο σε κανένα σημείο του,αλλά είναι απλό και τόσο μα τόσο αρμονικό. Αυτή ακριβώς είναι και η ομορφιά του. Δεν στοχεύει σε κανένα σημείο του να γίνει μια ακόμα μοναδική στο είδος της μουσική προσφορά! Το μόνο στο οποίο αποβλέπει είναι να χαρίσει στον ακροατή στιγμές χαλάρωσης και μουσικής μαγείας,χωρίς να προσπαθεί να "κλέψει" τον θαυμασμό του. Και πιστέψτε με τα καταφέρνει άριστα!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου