Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Katrin The Thrill-Earth is Calling Us EP (Incense 2010)

Το συγκρότημα των Katrin The Thrill είναι μια αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Είναι το "παιδί" της Κατερίνας και της Τζίνας (που παίζουν μαζί από την εποχή των Dementia Praecox) και της Μαρίας που προστέθηκε στο δυναμικό της μπάντας εδώ και περίπου ένα χρόνο!

Μας συστήθηκαν με την συμμετοχή τους στο Coca Cola Soundwave του 2007,όπου το τραγούδι τους "If You Believe in Dreams" βρέθηκε ανάμεσα στα καλύτερα του διαγωνισμού. Η μπάντα αν και δεν είχε κάποια δισκογραφική παρουσία παρέμεινε εξαιρετικά ενεργή συναυλιακά,εμφανιζόμενη σε μεγάλα venues και φεστιβάλ με εμφανίσεις που πάντα τις χαρακτήριζε η ενέργεια και η μουσική ποιότητα.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2009 στην Αττική,και όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες με τα περιβαλλοντικά θέματα (και ειδικά η "αρχηγός" του συγκροτήματος Κατερίνα Πανοπούλου) αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα project με τον τίτλο "Earth is Calling Us". Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι το συγκεκριμένο ΕP που βγήκε στην αγορά στις 16 Δεκεμβρίου,και αποτελείται από 5 τραγούδια σε Αγγλικό στίχο.

Μουσικά οι Katrin the Thrill πάντα μου άρεσαν (σε όποιες ηχογραφήσεις τους της άκουσα) οπότε στο παρόν ΕΡ δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι το διαφορετικό. Το λυρικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο,ενώ η φωνή της Κατερίνας έχει κάτι που πραγματικά σε καθηλώνει και σε μαγεύει στο άκουσμά της. Τα τραγούδια των Katrin the Thrill έχουν έντονα το προσωπικό στοιχείο και είναι τραγούδια έρωτα,απώλειας,φόβου ποτισμένα με συναίσθημα και ευαισθησία. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι για την ποιότητα του,αλλά θα ομολογήσω πως περισσότερο γοητεύθηκα από τα "You make me Gonna Die" (το οποίο ουσιαστικά είναι μια νέα version ενός πιο παλιού,και ιδιαίτερα αγαπημένου σε μένα,τραγουδιού τους),το "Unreal" που είναι σκοτεινό μα τόσο σαγηνευτικό και το "Sorry" του οποίου ο δυναμικός ρυθμός κυριολεκτικά με παρέσυρε σε σκέψεις και αναμνήσεις. Το ομώνυμο "Earth is Calling Us" και το "God" είναι πιο low-tempo,χωρίς όμως να στερούνται όλων εκείνων των στοιχείων που χαρακτηρίζουν τον ήχο των Katrin the Thrill.

Σε γενικές γραμμές έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική κυκλοφορία. Αυτό που την κάνει ακόμα πιο θελκτική,πέρα από το δίχως αμφισβήτηση ταλέντο των κοριτσιών,είναι ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε και δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα περιβάλλοντος. Είναι επίσης εξαιρετικό το γεγονός,ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του εν λόγω ΕΡ θα διατεθεί για την αναδάσωση των καμμένων περιοχών ανά την Ελλάδα. Οπότε ασχέτως αν σας αρέσει ή όχι η μουσική των Katrin the Thrill (πράγμα που θεωρώ πως δύσκολα μπορεί να συμβεί),αξίζει να στηρίξετε αυτή την ούτως ή άλλως φανταστική κυκλοφορία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου