Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

"Έφυγε" στα 54 της χρόνια η τραγουδίστρια Teena Marie

Η θρυλική τραγουδίστρια της Motown,Teena Marie έφυγε από τη ζωή στα 54 της χρόνια.

Η τραγουδίστρια της soul,που το πραγματικό της όνομα ήταν Mary Christine Brockert ,φέρεται να πέθανε στον ύπνο της στο σπίτι της στην California το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου.

Η Marie,η οποία συχνά ηχογραφούσε με το όνομα Lady T,ήταν γνωστή και σαν η "λευκή βασίλισσα της soul",καθώς ήταν από τις πρώτες λευκές τραγουδίστριες που υπέγραψαν με την θρυλική Motown.

Μάλιστα το τραγούδι της 'Ooo La La La' είχε πιάσει το Νο1 των Αμερικάνικων charts το 1988,και το συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιήθηκε μια δεκαετία αργότερα από τους Fugees για το τραγούδι τους 'Fu-Gee-La'.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μέντορας αυτής της εκπληκτικής φωνής ήταν ο θρύλος της Funk Rick James,σε επιτυχίες όπως τα 'Lovegirl'  και 'Fire And Desire'. Η Marie είχε επιστρέψει δισκογραφικα΄το 2004 με το άλμπουμ 'La Dona' και μάλιστα είχε κερδίσει και βραβείο Grammy σαν η καλύτερη R&B γυναικεία φωνή.

Το 2009 η ίδια η τραγουδίστρια είχε δηλώσει στο Associated Press ότι είχε καταφέρει να νικήσει τον εθισμό της στα φάρμακα πριν ηχογραφήσει το κύκνειο άσμα της 'Congo Square'.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου