Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Twin Shadow-Forget (4AD 2010)

Τα τελευταία χρόνια η 4AD έχει επιστρέψει πολύ δυνατά στα μουσικά δρώμενα,καθώς έχει εντάξει στο δυναμικό της συγκροτήματα τα οποία φέρνουν στο μυαλό της παλιές ένδοξες ημέρες του συγκεκριμένου label! Ο George Lewis (a.k.a. Twin Shadow) ανήκει στο δυναμικό της και εδώ μας παρουσιάζεται με ένα άλμπουμ που συνδυάζει synth-pop και new wave στοιχεία δοσμένα με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να ακούγονται εντελώς φρέσκα και μοντέρνα.

Το Tyrant Destroyed που ανοίγει την συγκεκριμένη κυκλοφορία μας τοποθετεί απευθείας στο σκηνικό που επιθυμεί ο καλλιτέχνης. Μόνος κλεισμένος σε ένα δωμάτιο να επαναπροσδιορίζει τον synth-pop ήχο! Σε αυτό το μοτίβο έρχεται να αντιτεθεί το When We're Dancing που ακολουθεί καθώς εύκολα μπορείς να το χαρακτηρίσεις σαν ένα χαρακτηριστικό electro-chamber-pop κομμάτι που σου φέρνει αμέσως στο μυαλό τον ήχο των Ultravox και The Associates. Το τρίτο στη σειρά κομμάτι, I Can't Wait,παίρνει τα στοιχεία από τα δύο πρώτα και συνδυάζοντας τα δημιουργεί το πιο χορευτικό τραγούδι αυτής της κυκλοφορίας,με μία τρομερά μελωδική μπασσογραμμή που άνετα θα έκανε τους Cure να αναρωτηθούν μήπως την είχαν παραλείψει στις μεγάλες δισκογραφικά στιγμές τους. Τα φωνητικά του Lewis μελαγχολικά και βαθιά,του βγαίνουν αβίαστα και τον κάνουν να μοιάζουν σαν έναν έμπειρο τραγουδιστή (αν και δεν είναι).

Το χαρακτηριστικό του Forget είναι ότι δεν υπάρχουν τραγούδια κράχτες στο άλμπουμ,αλλά και καμιά σύνθεση δεν στερείται ποιότητας και δύναμης. Προς το φινάλε του δίσκου το Castles in the Snow κάνει μια πιο κωμική προσέγγιση στον Goth ήχο,ειδικά με την μελωδία του που μοιάζει να έχει βγει από ένα φθηνό μουσικό όργανο. Αφεθείτε στις μελωδίες των Shooting Holes at the Moon και  Slow και θα νιώσετε να έρχεστε πιο κοντά στον ήχο που όρισαν οι Talking Heads!

To Forget είναι ένα άλμπουμ το οποίο θα παίξει με τις αισθήσεις σας,θα σας χαλαρώσει και θα σας ταξιδέψει! Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με ένα υπέροχο ντεμπούτο που αξίζει της προσοχής όλων μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου