Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

LIZZY BORDEN Live @ Stage Club, ΛΑΡΙΣΑ!

Lizzy Borden




Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2010

Stage Club



American Metal



Είναι γεγονός!

Ο θρύλος του κλασσικού αμερικάνικου heavy metal καταφθάνει στη Λάρισα σε λίγες μέρες, για μία και μόνο εμφάνιση στην Ελλάδα. Ο Lizzy Borden θα βρίσκεται στο Stage Club, για την πιο δυνατή συναυλία της χρονιάς.

Η καλοκαιρινή του περιοδεία φέτος, είχε εκπληκτικές εμφανίσεις στις πιο φημισμένες σκηνές των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών φεστιβάλ όπως το Sweden Rock, το Bang Your Head και το Keep it True της Γερμανίας, το Kobetasonic της Ισπανίας, όπου αποδείχτηκε τελικά ότι ο Lizzy Borden και η παρέα του ήταν το κρυφό χαρτί των διοργανώσεων!



Ο Lizzy Borden θα μας παρουσιάσει όλα τα κλασσικά του κομμάτια, όπως το “Me Against the World”, το “American Metal”, το “Mas¬ter of Disguise” αλλά και τραγούδια από το τελευταίο του άλμπουμ, σαν το “Tomorrow Never Comes” και “Under Your Skin”. Ο δίσκος αυτός κάτω από την ονομασία ‘Appointment with Death’, είναι μια πολύ καλή δουλειά και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Το video του “Tomorrow Never Comes” ήταν υποψήφιο για video της χρονιάς αλλά και μέσα στα 25 καλύτερα metal video στο “Headbangers Ball” του MTV.



Μέσα από μια πορεία 26 χρόνων, το συγκρότημα του Lizzy Borden σχηματίστηκε το 1983 στο Hollywood της California. Δίνοντας ζωή σε αλλόκοτους χαρακτήρες πάνω στη σκηνή ο Lizzy Borden, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό show όλα αυτά τα χρόνια και να ανοίξει το δρόμο για καταπληκτικές ηχογραφήσεις που συνήθως κυριαρχούσε κάποιο βασικό θέμα όπως τα Love You to Pieces (1985), Menace to Society (1986), Visual Lies (1987) Master of Disguise (1989), αλλά και τα μεταγενέστερα Deal with the Devil (2000) και Appointment with Death (2008), τα οποία ανέδειξαν τον Lizzy Borden σε έναν από τους πιο χαρισματικούς performer από το ξεκίνημα του heavy metal.



Μια πορεία 26 χρόνων δύσκολα περιγράφεται σε δύο σελίδες. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του συγκροτήματος, ας δούμε τα κυριότερα σημεία της καριέρας τους. Έχουν κάνει 8 άλμπουμ και sold out περιοδείες σε Αμερική, Καναδά, Ευρώπη, Μεγάλη Βρετανία και Ιαπωνία. Τελευταία τους δουλειά είναι το "Appointment with Death" του 2008. Την ίδια χρονιά περιόδευσαν σε 11 χώρες στη Βόρειο Αμερική και στην Ευρώπη.

Έχουν εισαχθεί 4 φορές στο top 100 της Αμερικής. Είναι μόνιμα στις 5 καλύτερες μπάντες των ανεξάρτητων heavy metal ραδιοφωνικών σταθμών της Αμερικής. Τα τραγούδια τους παίζονται μόνιμα από το MTV τα τελευταία 20 χρόνια, όπου και έχουν εμφανιστεί πάρα πολλές φορές στο παγκόσμιο δίκτυο του καναλιού. Έχουν κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε ταινίες του Hollywood και έχουν συμμετάσχει στα soundtracks. Έχουν χαρακτηριστεί από τις πιο εξαιρετικές μπάντες του Αμερικανικού heavy metal όσων αφορά στη σκηνική τους παρουσία. Έχουν εμφανιστεί ως καλεσμένοι στο CNN και στο show του Jesse Jackson στην Αμερική. Έχουν ποζάρει, επίσης στα εξώφυλλα όλων των παγκοσμίου φήμης heavy metal περιοδικών όπως τα Circus, Hit Parader, Metal Edge, the Star, Creem, Burrn, Metal Hammer, αμέτρητες φορές. Έχουν παίξει στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο, όπως το Wacken, Bang Your Head, Keep It True, Rocklahoma και πάρα πολλά άλλα. Τέλος, έχουν εμφανιστεί ως προσκεκλημένοι του Alice cooper στο φεστιβάλ του reading στο London, μπροστά σε 50,000 κόσμο.

Οι μεταμφιέσεις, οι μάσκες, τα κοστούμια, η απίστευτη φωνή του Lizzy Borden, ακόμη και σήμερα αλλά και η παρέα που τον συνοδεύει, δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα όπου κυριαρχεί το παλιό καλό heavy metal. Δημιουργούν εμφανίσεις που μένουν αξέχαστες, ένα μοναδικό show από πραγματικούς performers. Ραντεβού με τους Lizzy Borden λοιπόν, την 01 Δεκεμβρίου 2010, για μια αποκλειστική εμφάνιση στην Ελλάδα, στο Stage Club της Λάρισας…



Το συγκρότημα αποτελούν ο Lizzy Borden στα φωνητικά, ο Joey Scott στα τύμπανα, ο Marten Andersson στο μπάσο, ο Dario Lorina και ο AC Alexander στις κιθάρες.



Δισκογραφία:



Give 'em the axe-1984

Love you to pieces-1985

Murderess metal roadshow-1985

Menace to society-1986

Terrorrising-1986



Visual Lies-1987

Master of disguise-1989

Best of Lizzy Borden-1994

Deal with the devil-2000

Appointment with Death-2008





Ώρα Έναρξης: 21:30

Support act : Mamma Kin



Λίγα λόγια και για τους Mamma Kin:

"Μια από τις πιο εντυπωσιακές μπάντες επί σκηνής στην Ελλάδα, οι Mamma Kin, έρχονται στο Stage Club της Λάρισας για να ανοίξουν την μοναδική συναυλία του Lizzy Borden, την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου. Οι Mamma Kin σχηματίστηκαν με τη σύνθεση που έχουν σήμερα το 2001, έπειτα από αμέτρητες συναυλίες και άπειρες ώρες πρόβας στο στούντιο. Έχοντας μια μηδενιστική τάση για όλα τριγύρω τους, εκτός από το rock n roll, και αφού ήταν εντελώς απελπισμένοι με την underground σκηνή της Αθήνας, τα σημερινά μέλη της μπάντας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα το οποίο θα έπαιζε μουσική που θα μπορούσαν και οι ίδιοι να ακούσουν άνετα. Επηρεασμένοι από όλα τα είδη της ροκ μουσικής – από το πανκ έως την grunge, το συγκρότημα άρχισε να γράφει κομμάτια που έχουν όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία αλλά όμως μοιάζουν μεταξύ τους. Όλα ήρθαν φυσιολογικά τζαμάροντας και αφού οι ίδιοι έδωσαν το προσωπικό τους στίγμα και γενναίες δόσεις ψυχής σε αυτό που κάνουν. Έχουν παίξει σε όλους τους μικρούς και μεγάλους χώρους του είδους στην Αθήνα, σε πολλά φεστιβάλ, και σε πολλές συναυλίες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ίσως οι Mamma Kin να είναι στην πιο δημιουργική τους φάση, ειδικά μετά



την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, ‘Crime Does Pay’ , μετά από το οποίο παίζουν πιο συχνά και καλύτερα από ποτέ, έχοντας μοιραστεί την σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Last Drive, Deus Ex Machina, οι Αυστραλοί Stems, ο Marco Mendoza και πάρα πολλοί άλλοι. Το ζέσταμα λοιπόν πρίν τον Lizzy Borden θα είναι δυνατό. Προσοχή, μην καείτε από νωρίς…

Δισκογραφία:

‘Crime Does Pay’ "


Τιμή Εισιτηρίου : Προπώληση 22€, Ταμείο 25€

Προπώληση Εισιτηρίων:

• Δισκορυχείο, Ηπείρου 72 – 2410 614 380

• Rock Music Store, Κοραή 34, 2410 283 919
Πληροφορίες: 2413 00 82 26
Διοργάνωση : ALIVE Art Performances


Y.Γ. Εγώ ένα έχω να πω. Όποιος Heavy Metal οπαδός σέβεται τον εαυτό του οφείλει να στηρίξει αυτό το live!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου