Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Former Ghosts-New Love (Upset the Rhythm 2010)

Με έντονες επιρροές από τους The Knife και με την βεβαιότητα ότι οι συντελεστές του είναι 100% fan των Cure η κυκλοφορία αυτή μας δίνει μια πιο εκμοντερνισμένη προσέγγιση του electro-goth ήχου! Ο Freddy Rupert μπορεί να είναι ένα καινούριο όνομα στη μουσική όμως οι συνεργάτες που τον πλαισιώνουν,κάθε άλλο παρά άγνωστοι στο κοινό είναι. Οι Zola Jesus και Xiu Xiu είναι υπεύθυνοι για δύο από τα καλύτερα άλμπουμ της φετινής χρονιάς επομένως οι προσδοκίες για την συγκεκριμένη κυκλοφορία ήταν εξαρχής πολύ υψηλές!

Με αργά synths και ξερά beat ο δίσκος ξεκινα με το πολύ κοντινό στον ήχο των Autechre, The Days Will Get Long Again.Το ίδιο μοτίβο συναντάμε στα 5 πρώτα τραγούδια με τον Rupert σαν γνήσιος Goth να ακούγεται μελαγχολικός και συναισθηματικά συντετριμμένος. Αυτό όμως αρχίζει να σε υποψιάζει στα τραγούδια που ακολουθούν,μοιάζοντας περισσότερο με αδυναμία στην παραγωγή του άλμπουμ παρά με συναισθηματική έκφραση του καλλιτέχνη,σε τέτοιο σημείο ώστε να εύχεσαι να είχε καλύψει αυτό το κακό αποτέλεσμα με κάποια effects!

Δυστυχώς τα φωνητικά από πλευράς της Ζola Jesus προσθέτουν ελάχιστα στο αποτέλεσμα και το παράξενο είναι πως δεν έχουμε κανένα ντουέτο.Τα οπερετικά φωνητικά της δεν αναδεικνύονται καθόλου μέσα από τις συνθέσεις του Ruppert,μοιάζοντας να χρησιμοποιούνται σε λάθος τραγούδια καθώς ταιριάζουν περισσότερο σε πιο αργές μελωδίες. Από την άλλη οι ψίθυροι του Xiu Xiu (γιατί αυτά δεν μπορείς να τα πεις φωνητικά) σε αφήνουν με την αίσθηση ότι θα ήθελες κάτι παραπάνω. Δεν λέω βέβαια ότι ο Xiu Xiu δεν προσφέρει τίποτα,καθώς όλο αυτό το ambient ηχοτοπίο και σχεδόν απόκοσμος ήχος φέρουν την δική του σφραγίδα.

Δυστυχώς η συμμετοχή δύο τόσο μεγάλων ονομάτων δεν είναι ικανή για να δώσει το απαραίτητο boost σε αυτή την κυκλοφορία. Ίσως αν είχαν πιο ενεργή συμμετοχή στις συνθέσεις και την παραγωγή το αποτέλεσμα να ήταν τόσο όμορφο όσο και στις προσωπικές τους δουλειές. Οι υπόλοιποι απλά ακούστε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου