Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Diego-Gold (Unter Schafen Records 2010)

Ακούγοντας το συγκεκριμένο άλμπουμ θα περίμενε κανείς να γνωρίσει μια μπάντα που έρχεται από το Λονδίνο ή στη χειρότερη των περιπτώσεων από την Ν. Υόρκη.

Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως η μπάντα αυτή μας έρχεται από την Karlsruhe της Γερμανίας. Το "Gold" είναι το τρίτο τους άλμπουμ μετά τα "Diego" (2007) και "Two" (2008). Η μπάντα αποτελείται από τους Andreas Mutter, Ralf Helfrich, Drazan Dodik, Uwe Schleicher and Christian Fluri και η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί Indie με κάποια New Wave περάσματα και ήχο που σου φέρνεισ το μυαλό μπάντες όπως οι interpol,She Wants Revenge και Editors. Οι κιθάρες τους ατμοσφαιρικές,οι μπασογραμμές τους σου κολλάνε στο μυαλό και τα φωνητικά τους μελαγχολικά και βαρύτονα σαν να ακούς κάποιον τραγουδιστή της Gothic μουσικής. Όλες οι συνθέσεις του άλμπουμ στέκονται σε υψηλό επίπεδο,αν και προσωπικά ξεχώρισα τα "Grizzly Bear" και "Smokie Eyes",τα οποία κατά τη γνώμη μου αποτελούν τις κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ.

Αν είστε fan κάποιας από τις μπάντες που προανέφερα και αν σας αρέσει να έρχεστε σε επαφή με νέα ακούσματα τότε ο δίσκος αυτός σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Προσωπικά λυπάμαι που δεν κατάφερα να έρθω σε επαφή με τη μουσική αυτής της μπάντας νωρίτερα!

Το track-list του Gold είναι:

Grizzly Bear


Connected

Galama

 Lucy

King Of Castle

 Vienna

 A Lot Like You

Smokie Eyes

The Distance In Between Us

 Metz

 She Is





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου