Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Motorama-Alps (Self Released)

Θα πρέπει να ομολογήσω πως δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το συγκεκριμένο συγκρότημα. Με προέτρεψε να τους ακούσω κάποιος φίλος,έψαξα σε διάφορα blog γι' αυτούς και όταν τους ανακάλυψα ομολογουμένως κλήθηκα να έρθω αντιμέτωπος με μια τεράστια έκπληξη!

Έχοντας ήδη στο παλμαρέ τους δύο αυτοχρηματοδοτούμενα ΕΡ και προερχόμενοι από τη Ρωσία,μια χώρα με σχεδόν ανύπαρκτη μουσική παράδοση στο είδος μουσικής που πρεσβεύουν,οι Motorama βιώνουν εδώ και κάποια χρόνια την δική τους αναβίωση του ήχου των Joy Division.

Oι κυκλοφορίες τους που προηγήθηκαν μοιάζουν λες και είναι κυκλοφορίες της Factory Records,βουτηγμένες μέσα στους post-punk πειραματισμούς και μελωδικές σε βαθμό που σου προκαλούν τον θαυμασμό. Με την κυκλοφορία του Alps έρχονται ένα βήμα κοντύτερα στις μουσικές τους επιρροές καθώς αφήνονται και παραδίδονται στην μαγεία των γεμάτων μπάσο συνθέσεων,που είναι ντυμένες με γλυκιές κιθάρες και πλήκτρα.

Το Alps δεν είναι απλά μια κυκλοφορία που εντυπωσιάζει. Είναι στην πραγματικότητα μια συλλογή από εννέα τραγούδια βιωματικού χαρακτήρα,στο καθένα από τα οποία μας παρουσιάζεται μια προσωπική ιστορία γεμάτη συναισθήματα και αναμνήσεις. Ακολουθώντας τις βασικές συνθετικές αρχές της Αγίας Τριάδας της Darkwave μουσικής (Joy Division-Chameleons-The Sound) και παραδίδοντας μαθήματα ποιητικότητας μέσα από τους στίχους τους μας παραδίδουν τραγούδια πραγματικά αριστουργήματα. Προσωπικά λάτρεψα το "Warm eyelids" για την υπέροχη απλότητα του που μου έφερε αμέσως κατά νου την υπέροχη μουσική των The Field Mice,δεν θα μπορούσα όμως με τίποτα να παραβλέψω το αριστούργημα που λέγεται "Alps" ,καθώς και το μαγικό "Ghost",που μοιάζουν να είναι δημιουργημένα για να στοιχειώσουν τις νύκτες μας και να ντύσουν με ένα πέπλο μελαγχολίας κάθε στιγμή μας.

Οι Motorama είναι βέβαιο πως θα κερδίσουν τον καθένα που θα μπει στον κόπο να ακούσει το άλμπουμ τους. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το Alps είναι ίσως το ομορφότερο άλμπουμ που άκουσα μέσα στο 2010 και δεν αμφιβάλλω καθόλου πως όλοι όσοι το ακούσουν θα το αγαπήσουν. Η ίδια η μπάντα το δημιούργησε με πολύ αγάπη και μάλιστα δεν διστάζει να το μοιραστεί με το κοινό δωρεάν,αφού μας το προσφέρουν μέσα από το παρακάτω link:

www.wearemotorama.com/blog






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου