Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Νέο άλμπουμ ανακοίνωσε ο Nick Cave

O Nick Cave δεν ψάχνεται πια σε ατμοσφαιρικά μπαρ, σε κρεβάτια ερωμένων και σε κλινικές αποτοξίνωσης για να βρει τους δαίμονες που θα τον εμπνεύσουν να γράψει μικρά αριστουργήματα με την μοναδική, μαγική συνταγή που κατέχει εδώ και χρόνια. Μεγάλωσε πια... και ακολουθώντας τον τρόπο σύνθεσης τραγουδιών των μεγάλων μουσικών της Tin Pan Alley, αντιμετωπίζει αυτό το μυστηριώδες ταξίδι της μουσικής σαν... δουλειά γραφείου.


Έτσι ένα ωραίο πρωινό μέσα στο 2011, θα βάλει το κουστούμι του και θα πάει στο μεγάλο γραφείο που έχει στο Λονδίνο για να γράψει την μουσική για το καινούργιο του άλμπουμ το οποίο, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Spinner.com, θα κυκλοφορήσει μέσα στην καινούργια χρονιά.

Την δουλειά θα την ξεκινήσει μετά την περιοδεία των Grinderman μια μπάντα που ο τραγουδιστής πραγματικά λατρεύει. Και για να μην έχουμε μουσικές απορίες, οι Grinderman είναι μια rock μπάντα (που περιλαμβάνει και μπουζούκι στα όργανα των μουσικών της) η οποία δημιουργήθηκε το 2006. O Nick Cave τραγουδάει και όλα τα μέλη της ανήκαν (και ανήκουν) στο post-punk group του Cave, τους Bad Sheeds. Το πρώτο τους ομώνυμο album κυκλοφόρησε το 2007 και ακολούθησε το άλμπουμ Grinderman2 τον Σεπτέμβρη του 2010.

Μετά απο μια πραγματικά εξουθενωτική περιοδεία το 2005 με τους The Bad Seeds, ο Nick Cave άρχισε να γράφει κάποιες μελωδίες στην κιθάρα του, ένα όργανο που σπάνια ο ίδιος παίζει. Αυτό το πρωτόλιο υλικό ήταν η βάση για την δημιουργία ενός γκρούπ και ενός άλμπουμ.Έτσι στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα στα Metropolis Studios ηχογραφήθηκαν τα Grinderman demos που αποτέλεσαν την βάση του πρώτου τους άλμπουμ. Την παραγωγή έκανε ο επιστήθιος φίλος του Nick Cave, Nick Launay στα RAK Studios του Λονδίνου και η κανονική ηχογράφηση και μίξη στα Metropolis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου