Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Demented Are Go live at Eightball - Thessaloniki


Η Ελλάδα υποδέχεται τους Βρετανούς Demented Are Go, θρύλους της psychobilly σκηνής. Ετοιμαστείτε για γερές δόσεις άγριου psychobilly από μια μπάντα που χάρη στον ξεχωριστό της ήχο, την θεατρικότητα της επί σκηνής και το χαρακτηριστικό make-up, κατάφερε να κερδίσει cult status!


Πέμπτη 7 Απριλίου, Eightball Live Stage, Θεσσαλονίκη
Ώρα Έναρξης 21:00, είσοδος 15 Ευρώ
Support: The Crazed

Από τις αρχές του μουσικού κινήματος psychobilly, το συγκρότημα από το Κάρντιφ, θεωρήθηκε ως ένα από τα κορυφαία και πιο “τρομερά” undeground σχήματα της Ευρώπης. Οι Demented Are Go, το διεστραμμένο πνευματικό τέκνο των ξαδερφιών Ant και the Mule Thomas από την Ουαλία, έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να γνωρίσουν επιτυχία στα indie, τσαρτς όπου έφτασαν μέχρι το Top 10 και να αποκτήσουν φανατικούς οπαδούς χάρη στο συνδυασμό στοιχείων από την “αλήτικη”/”κακή” πλευρά του rock’n’roll.
Μετά από 25 χρόνια ασταμάτητων περιοδειών στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Αμερική, η μπάντα έδωσε νέα πνοή στην σύνθεση της με τον ερχομό στο γκρουπ του κιθαρίστα Doyle και του μπασίστα Strangy. Και οι δυο προέρχονται από τον υπόκοσμο του rock’n’roll και η συμβολή τους στο συγκρότημα είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του παλαβού ήχου του. Ξεφεύγοντας από τους περιορισμούς του psychobilly, οι Demented Are Go, επαναπροσδιόρισαν το είδος αυτό, δίνοντας του μια πιο άγρια και ασυμβίβαστη εικόνα. Το προ διετίας άλμπουμ του συγκροτήματος, Hellbilly Storm, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αλήτικου rock’n’roll και είναι κάτι αντίστοιχο με τις splatter ταινίες της δεκαετίας του 70. Από τα 50’s grindhouse rock’n’roll ερωτικά κομμάτια, μέχρι το 60’s garage και το 70’s drag-punk (όλα παιγμένα με κοντραμπάσο), το άλμπουμ αυτό αποτέλεσε την απόδειξη ότι η μπάντα δεν αστειεύεται.
Οι Demented Are Go είναι ένα “rock’n’roll τέρας” ικανό να “κάψει” μερικά από τα εγκεφαλικά σας κύτταρα με την μουσική του. Αφεθείτε στην εκρηκτική μουσική και το θεοπάλαβο στυλ τους και βρεθείτε στον psychobilly παράδεισο.

Σύνθεση
Spark - Φωνή
Stan – Κιθάρα, δεύτερα φωνητικά
Grischa - Μπάσο, δεύτερα φωνητικά
Ant – Ντραμς, δεύτερα φωνητικά

Links:
http://www.dementedarego.co.uk/
http://www.myspace.com/officialdementedarego

2 σχόλια:

  1. - Η Ελλάδα υποδέχεται τους Βρετανούς Demented Are Go, θρύλους της psychobilly σκηνής...
    - Μετά από 25 χρόνια ασταμάτητων περιοδειών...
    Πόσο παρελθόν μπορεί να αντέξει κάποιος σε αυτή την πόλη? οι αυναυλίες που γίνονται κι αυτά που φέρνουν οι promoters, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στα 70s ακόμα.
    "Οι Demented Are Go είναι ένα 'rock’n’roll τέρας' ικανό να 'κάψει' μερικά από τα εγκεφαλικά σας κύτταρα με την μουσική του" λέει το δελτίο τύπου. Για το μόνο που μπορεί να μας πείσει αυτή η μπάντα των συνταξιούχων μουσικών, είναι το ότι έχουν κάψει φλάντζες και κολλάνε τελευταία ένσημα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ela sto live na deis pws kollan ta enshma...

    ΑπάντησηΔιαγραφή