Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ο William Du Vall (Alice in Chains) αναλαμβάνει την παραγωγή ταινίας για την hardcore punk


Όχι για την hardcore punk σκηνή παγκωσμίως αλλά για την σκηνή της Ατλάντα. Πρόκειται για μια ταινία -ντοκιμαντέρ, μεγάλου μήκους που θα έχει την ονομασία "All Alone Together". Στο ντοκιμαντέρ προβάλλονται 2 γενεές μουσικών αυτής της σκηνής. Η γενιά αυτών που ξεκίνησαν όλη αυτή την ιστορία του hardcore punk, κάπου στις αρχές του 1980 και η νεότερη γενιά των παιδιών που συνεχίζουν στα χνάρια των παλιών και εξελίσσουν το είδος. Επαναστάτες διαφορετικών εποχών με ένωση τους το hardcore punk και τοποθεσία την Ατλάντα των Η.Π.Α.

Οι συντελεστές στην παραγωγή αυτού του υλικού περιγράφουν την ταινία ως εξής: "Κάνουμε την παραγωγή της ταινίας επειδή θέλουμε να διηγηθούμε μια ιστορία που αισθανόμαστε πως αγνοείται μεταξύ πολλών ιστοριών από την punk σκηνή - την ιστορία της ζωής μας. Mεταξύ των πολλών μεγάλων αναφορών θα είναι και οι Neon Christ, η θρυλική μπάντα που θεωρούνται από πολλούς ως η καρδιά και η ψυχή της αυθεντικής σκηνής της Ατλάντα των 80's. Αλλά αυτή η ταινία έχει κάτι περισσότερο από ιστορική αξία. Μιλάμε επίσης και στα παιδιά του σήμερα προσπαθώντας να βρούμε τι βρίσκεται στο μυαλό τους. Γιατί το hardcore εξακολουθεί να υπάρχει 30 χρόνια μετά; Πώς μια κουλτούρα από την μια παρουσιάζεται σαν μια θανάσιμη απειλή για την κοινωνία και από την άλλη διατηρεί την μεταβαλώμενη δύναμή της στον δρόμο της mainstream αποδοχής; Άραγε αυτή η αποδοχή κάνει τo να είσαι punk ευκολότερο ή δυσκολότερο από ότι ήταν πριν απο 3 δεκαετίες; Τον Φεβρουάριο του 2008 πήραμε της κάμερες μας σε μια ολοήμερη συναυλία,σε ένα club που είχε όλες τις ηλικίες, στην Ατλάντα, σε ένα προάστιο του Λόρενσβιλ της Τζώρτζια. Μπάντες απο όλες τις Νοτιοδυτικές πολιτείες ήρθαν να παίξουν, μεταξύ αυτών οι: The Carbonas, Die Ficken, Goverment Warning, The Despised, Double Negative και οι headliners, Neon Christ οι οποίοι ήρθαν έπειτα από 22 χρόνια μετά την από την αποχώρησή τους από την σκηνή να παίξουν για τελευταία φορά".


Οι δημιουργοί της ταινίας-ντοκιμαντέρ της εταιρίας παραγωγής Social Crisis Films φιλοδοξούν να προβληθεί η διήγηση της ιστορίας τους εθνικά και πανεθνικά αφού πρώτα όμως προστεθούν και κάποια άλλα απαραίτητα μέρη όπως συνεντεύξεις και άλλο υλικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου