Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Και επίσημα οι Interpol στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου


Είναι, χωρίς αμφιβολία, μια από τις μπάντες που χαρακτήρισαν τα '00s. Οι Interpol, από τα μεγάλα συναυλιακά απωθημένα του rock και indie κοινού της χώρας μας, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα, στις 7 Ιουνίου.
To 2002 ήρθαν από το πουθενά και με το έξοχο ντεμπούτο τους, "Turn On The Bright Lights", παρότι κυκλοφόρησε σε μια μικρή ανεξάρτητη εταιρεία, όπως η Matador, κατάφεραν να σαρώσουν τις πιο σημαντικες λίστες για το «Δίσκο Της Χρονιάς»: οι κριτικοί παραληρούσαν για τους «νέους Joy Division», η γενιά του Pitchfork είχε βρει τους δικούς της μαυροφορεμένους ήρωες και η Νέα Υόρκη επέστρεφε επιτέλους στο μουσικό προσκήνιο.

Δύο χρόνια μετά, το δεύτερο τους άλμπουμ "Antics" ήρθε να διατρανώσει τον μύθο τους. Οι διθύραμβοι από τα media συνεχίστηκαν, ο δίσκος έγινε χρυσός στις ΗΠΑ και έκανε αξιοσημείωτη πορεία στα ευρωπαϊκά charts. Ο συνδυασμός του σκοτεινού/ρυθμικού ήχου, των μελαγχολικών στίχων και της σαγηνευτικής φωνής του Paul Banks τους είχε πια καθιερώσει ως ένα από τα λίγα συγκροτήματα της περασμένης δεκαετίας που μπόρεσαν να συγκινήσουν και τελικά να αποκτήσουν φανατικό κοινό σε μεγάλους αριθμούς.

Σήμερα, με 4 δίσκους στο ενεργητικό τους και το όνομά τους να φιγουράρει στα μεγάλα φεστιβάλ του πλανήτη, οι Interpol έχουν κερδίσει επάξια την τιμή να συγκαταλέγονται στα κορυφαία αμερικανικά ροκ συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών. Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, η θριαμβευτική παρουσία τους στις ανασκοπήσεις των μεγαλύτερων περιοδικών και sites (NME, Pitchfork, Spinner, Rolling Stone, Guardian κλπ) για τη δεκαετία των '00s, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στις 7 Ιουνίου θα έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά στην Αθήνα κομμάτια όπως τα "Evil", "Slow Hands", "C'mere", "Barricade", "The Heinrich Maneuver", "Mammoth", "NYC", "Obstacle 1". Ναι, είναι γεγονός. Οι Interpol έρχονται στην Ελλάδα!

Ο χώρος της συναυλίας θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Εισιτήρια:
Προπωλούνται προς 38 ευρώ στο www.ticketarena.gr. Από τη Δευτέρα, 18 Απριλίου θα πωλούνται και στα καταστήματα Public και Tickethouse.
Την ημέρα της συναυλίας θα πωλούνται μόνο στο ταμείο του συναυλιακού χώρου, προς 45 ευρώ.

Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου