Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Anorak Festival 2011


Αναστατώνοντας τον χάρτη των εγχώριων Festival, το εκπληκτικό Αnorak μας ξαφνιάζει για ακόμη μια φορά, κάνοντας την ανατροπή και φέρνοντας το καλοκαίρι ακόμη πιο κοντά  ! Λίγο πριν εκπνεύσει η Άνοιξη, η πυξίδα δείχνει και πάλι Βόρεια, αυτή τη φορά στη «Νύφη» του Βορρά, καθώς το Anorak γίνεται Urban και για πρώτη φορά μεταφέρεται από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη. Στον πολύ-γνωστό και πολύ-αγαπημένο πολυ-χώρο του Μύλου,  στις 20 και 21 Μαΐου, τα φώτα ανάβουν στη σκηνή και η μουσική γίνεται μόνο η αφορμή για να ταξιδέψουμε.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα …αυτό το ξέρει ακόμη καλύτερα το ΑΝΟRAK TEAM, που έχοντας ταράξει τα νερά της Βορείου Ελλάδος κάνει μια βουτιά στο Θερμαϊκό, με hot ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής την κατάλληλη στιγμή που πρέπει να τα δείτε live.

Σας περιμένουμε στα 2 stages του Μύλου (την Αποθήκη και τη Βαβυλωνία) με «ναυαρχίδα του στόλου» τους Groove Armada που έρχονται να παρουσιάσουν σε "παγκόσμια πρώτη" το RED LIGHT, ξεκινώντας την περιοδεία του καινούργιου project τους από το Anorak Festival !!!! Το festival ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα με live concerts και θα καταλήξει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με καλεσμένους μεγάλους dj's της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Οι καλλιτέχνες που θα παρελάσουν την Παρασκευή 20 Μαΐου είναι οι PIANO MAGIC-"they always loved this city" ,MIAMI HORROR - "you wish you could fly with them" , BAG RAIDERS- "shooting thessaloniki's stars" , KEEP SHELLY IN ATHENS"we present Shelly in Thessaloniki" , MIKRO-"best of " ,OSTAVA "from <> Bulgaria with love +MORE ACTS και το Σάββατο 21 Μαΐου οι GROOVE ARMADA- "they anchor on our harbor" ,MONARCHY - "art will eventually evolve itself into white space" ,JESSICA 6- "white horse..just ride it" , CHIMES & BELLS- "they do the right thing"  + MORE ACTS...

Το 2011 είναι ANORAK YEAR !!! Μια χρονιά πριν από το τέλος του  κόσμου το ΑNORAK ανατέλλει !!! … GO ANORAK !!!! GO!!!

ΑNORAK FESTIVAL LINE UP :

Παρασκευή 20 Μαΐου

PIANO MAGIC

MIAMI HORROR

BAG RAIDERS DJ-SET

KEEP SHELLY IN ATHENS

MIKRO

OSTAVA

+MORE ACTS

Σάββατο  21 Μαΐου

GROOVE ARMADA PRESENT RED LIGHT

MONARCHY

JESSICA 6

CHIMES & BELLS

+MORE ACTS

GROOVE ARMADA PRESENT RED LIGHT


"Χαμένοι σε μια υποβρύχια λάμψη, κρεμασμένοι από λέιζερ, είναι ο μοναδικός ήχος των G.A ...Οι Groove Armada παρουσιάζουν το RED LIGHT. Ως Live μπάντα ήταν θρυλική. Το 2011, το RED LIGHT δείχνει να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Έρχονται να παρουσιάσουν μια multi F-X, οπτικοακουστική εμπειρία DJ,  με 4 decks, ριζωμένη στην αποθήκη αλλά παραδομένη σε στυλ εμπειρίας συναυλίας σταδίου. Κατά την τελευταία δεκαετία, οι Groove Armada έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αγαπημένα γκρουπ και έχουν  τις  μεγαλύτερες πωλήσεις χορευτικών hit του πλανήτη. Το δίδυμο, ο Tom Findlay και o Andy Cato, εισέβαλαν στα charts  και έχουν υπάρξει οι headliners στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Στη συνέχεια, το 2010, οι Groove Armada επαναπροσδιόρισαν  τον ήχο τoυς με το  Black Light, το 6ο  album τους, που είχε σαν αποτέλεσμα να εισπράξουν διθυράμβους,  ως headliners στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου και παράλληλα να τους δώσει μια  υποψηφιότητα για τα μουσικά βραβεία Grammy.

2011 και τα αγόρια επιστρέφουν στις ρίζες τους. Το RED LIGHT, τόσο Live όσο και  μια σειρά από EP’S, θα σηματοδοτήσει μια επιστροφή στο πνεύμα των αποθηκών στις οποίες το έργο των  GA ξεκίνησε. Λίγοι DJs έχουν ταράξει τα μεγάλα στάδια όπως οι Groove Armada. Οι GA ήταν οι DJs που μύησαν πρώτοι το πλήθος 250.000 ανθρώπων  σε έναν παροξυσμό στο περίφημο πάρτι Fatboy Slim  στην παραλία Brighton. Και όπου και αν πάνε, γίνεται παροξυσμός. Το RED LIGHT παίρνει αυτή τη DJ  κληρονομιά  και προσθέτει την εμπειρία 10 ετών για να έρθουν και να παρουσιάσουν μια μεγάλη παραγωγή η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Anorak Festival και θα συνεχίσει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

Αυτό που περιμένουμε από τους Groove Armada είναι η μουσική αναδρομή όλων των hit singles από τότε μέχρι και σήμερα.


PIANO MAGIC

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι πρόκειται για σχήμα νέο-ρομαντικό στα χνάρια των This Mortal Coil και των Cocteau Twins και δε θα είχε άδικο. Το ίδιο ισχύει και αν τους εντάξετε στα πλαίσια της ολοένα διευρυνόμενης post σκηνής.
Οι  Piano Magic αποτελούν στην ουσία, ιδέα, δημιούργημα και δημιουργικό όχημα του Glen Johnson ο οποίος επιστρατεύει κατά καιρούς γύρω του διάφορους μουσικούς και μη για να τον βοηθήσουν να υλοποιήσει τα οράματα του.
Το 12ιντσο 'Wrong french' στην Che records εγκαινιάζει μια σειρά από ep's και singles, ενώ ακολουθούν εμφανίσεις με Mogwai, Third Eye Foundation και άλλα σχήματα του "είδους". Το 'Popular mechanics' του 1997 είναι το ανεπίσημο ντεμπούτο, η φωτιά όμως θα ανάψει στα σπλάχνα της ανεξάρτητης Rocket Girl, με το υπεράνω κριτικής 'Low birth weight' lp το 1999. Πολλοί καλεσμένοι, τα γνωστά "αιθέρια φωνητικά", οι έξυπνες κιθάρες και οι "περίεργοι" ήχοι θα συνθέσουν το απόλυτα παραγνωρισμένο αριστούργημα των 90ς. Cult στοιχείο η διασκευή στους Disco Inferno.
Με το line-up να διαφοροποιείται ριζικά κυκλοφορεί το 'Artist's Rifles' lp το έτος 2000. Με ομοιόμορφη αισθητική αυτή τη φορά που φέρνει στο μυαλό τον κατατονικό ρομαντισμό σχημάτων όπως οι Current 93 και οι Death in June (σε λιγότερο... death βέβαια!), μελαγχολικές μελωδίες και ένα φως κάπου στην άκρη, μας δίνουν έναν ακόμη δίσκο, για να είμαστε περήφανοι που τον ακούσαμε! Είτε επιλέξουν τους 4adικούς χώρους, είτε το "θόρυβο" ή οτιδήποτε άλλο θέλει ο Glen περιμένουμε με αγωνία το νέο βήμα των "καινούργιων αγαπημένων".
(Το άρθρο είναι του Άρη Καραμπεάζη από το mic)


JESSICA 6

To ‘’White Horse’’ είναι το εκπληκτικό νέο ντεμπούτο  των  εξαιρετικά ταλαντούχων και στιλάτων Jessica 6- με το βίντεο κλιπ να προκαλεί ήδη κυματισμούς μέσω της blog-όσφαιρας. Η Nomi Ruiz, front woman  των  Jessica 6, ο μπασίστας Andrew Raposo και keyboardist  ο Morgan Wiley συγχωνεύουν επιδέξια disco, hip-hop, electro και classic house.  Το τρίο, το οποίο συναντήθηκε μέσω της ανάμειξής τους με τους Hercules &  Love Affair, δημιουργούν soul ήχους στην πιο αγνή τους μορφή, ανεξαρτήτως ρυθμού. Είναι η  μετάβαση από την παλλόμενη ηλεκτρονική λάμψη στην  αταλάντευτη τραχιά R & B και πάλι πίσω. Το debut album των Jessica 6, κυκλοφορεί επίσημα στα μέσα Μαΐου και έρχονται να το παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο Anorak Festival.

"Αν σας αρέσει η νέα μουσική κατεύθυνση της Beth Ditto στο σόλο project της, τότε, πραγματικά νομίζουμε ότι θα πρέπει να απολαύσετε τους Jessica 6 live.

MONARCHY

Oι Monarchy είναι οι:  Ra Black (29) και ο Andrew Armstrong (30). Και τα δύο μέλη προέρχονται από την Αυστραλία, ωστόσο, γνωρίστηκαν  και ζουν στο Λονδίνο.

Οι Monarchy, γνωρίστηκαν μέσω ενός κοινού τους φίλου που πίστευε ότι πρέπει να κάνουν η μουσική από κοινού-και είχε δίκιο. Ο Ra είναι ο τραγουδιστής των Monarchy και ο Andrew είναι ο παραγωγός. Και οι δυο έχουν συμμετάσχει σε διάφορα projects, ωστόσο, τώρα να επικεντρώνεται μόνο στους Monarchy. Πρότυπα και των δυο είναι οι Daft Punk και ο Stevie Wonder. Οι Monarchy κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single σε limited edition, Gold in the Fire, στην Neon Gold (Passion Pit, Ellie Goulding, Marina & the Diamonds). Οι Monarchy δεν δείχνουν τα πρόσωπά τους ούτε αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους, γιατί πιστευουν ότι το κοινό πρέπει να επικεντρώνεται στη μουσική και όχι σε πρόσωπα.  Πρώτη συναυλία των Monarchy  ήταν στο διαστημικό σταθμό του Cap Canaveral, στη Florida.  

KEEP SHELLY IN ATHENS

Είναι το πρώτο ελληνικό σχήμα που ξεπηδάει απ’ το ιντερνέτ και προκαλεί τέτοιο αναπάντεχο και αστραπιαίο buzz παγκοσμίως. Το μυστηριώδες αθηναϊκό ντουέτο των Keep Shelly in Athens .
Η πορεία τους ξεκίνησε ξαφνικά το καλοκαίρι από ένα post του gorilla vs. bear, που τους ξεχώρισε πριν ακόμα καλά-καλά προλάβουν να φτιάξουν το MySpace τους. Μέσα σε μερικές ώρες το τραγούδι τους Fokionos Negri Street βρέθηκε στις μεγάλες ελπίδες του Pitchfork, το οποίο τους σύγκρινε με τους Air! Οι Keep Shelly in Athens (Κυψέλη in Athens) ξεκίνησαν δυναμικά την πορεία προς τη διεθνή καριέρα που κάθε ελληνικό σχήμα ονειρεύεται, έπαιξαν πολύ σε ξένα blog, τα τέσσερα τραγούδια που έχουν στο MySpace τους -και είναι ήδη πολύ ψηλά σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς- μαζεύουν μόνο ενθουσιώδη σχόλια. Μερικούς μήνες μετά έχουν έτοιμο το πρώτο EP τους, ονόματι ‘’In Love With Dusk’’,  εξακολουθούν να μην φωτογραφίζονται, να μην δίνουν συνεντεύξεις, να παραμένουν μυστηριώδεις και να χτίζουν επιμελώς ένα «μύθο» που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον γύρω απ’ το όνομά τους.
Έρχονται για το πρώτο live της καριέρας τους στις 20 Μαιου στο Anorak Festival 2011. 


BAG RAIDERS

Οι Bag Raiders είναι o συνδυασμός ταλέντου των Αυστραλών  Jack Glass και Chris Stracey. Μαζί, παράγουν σπινθήρες  φωτός, ακουστικούς πολύτιμους λίθους και ηχητικούς ιστούς, που όλα αυτά συνθέτουν να είναι ένα από τα πιο περιζήτητα  ντουέτα του πλανήτη μας. Με το «Shooting Stars» έγιναν γνωστοί σε όλη την υφήλιο, κάνοντας του απανταχού dancers του πλανήτη να χορεύουν στους ρυθμούς τους. Για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα, να μιξάρουν και να παίξουν στο Anorak Festival. 




MIAMI HORROR
Οι Miami Horror είναι ένα ELECTRO POP γκρουπ απ’τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, που ήδη προκαλεί φρενίτιδα με τα live τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Ο καινούργιος τους δίσκος “Illumination” θεωρήθηκε ένα αριστούργημα και αν είστε λάτρεις των Εmpire Of The Sun τσεκάρετε το album τους το οποίο  κυκλοφόρησε το 2010 με τα δυο ραδιοφωνικά hit-singles “Holidays”  και “Moon Theory”. Ήδη στη περιοδεία του 2011, μετράνε αρκετά sold out στις εμφανίσεις τους.

CHIMES & BELLS

Ως απόλυτα ενσωματωμένο με τον γεωφυσικό ιστό της πατρίδας τους, Δανίας, το project των Chimes & Bells αντλεί έμπνευση απ' τις πηγές των ψυχρών Σκανδιναβικών τοπίων. Σε ρόλο πρωτοστάτη πορεύεται η Caecilie Trier, που επωμίζεται τόσο την ερμηνεία των στίχων όσο και ποικίλων ήχων, μεταξύ των οποίων συναντάμε εκείνους που ξεχύνονται απ' τα keyboards και το τσέλο. Κι είναι τόσο καταλυτική η παρουσία της, που υπογραμμίζει με έντονα γοητευτικό τρόπο καθεμία απ' τις οκτώ καταθέσεις της self-titled απόπειρας του σχήματος. Η 26χρονη πολυοργανίστρια Cæcilie Trier, είναι η αρχιτεκτόνισσα πίσω από το όνομα Chimes And Bells... Μετά από το “Into pieces of wood EP” - που περιείχε μεταξύ άλλων, το κολληματικό ‘Stand still’ - ήρθε και το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο, αποκλειστικά δικό της έργο, one-woman-show υπόθεση και αυτό: έγραψε τη μουσική, τους στίχους, έστησε τις ενορχηστρώσεις παίζοντας παράλληλα μια πληθώρα μουσικών οργάνων και φυσικά έβαλε και τη φωνή της... Με τις πρώτες νότες των εναρκτήριων ‘The mole’ και ‘Reasons’ αρχίζεις να μαγεύεσαι, ενώ σε κορυφώσεις όπως το ‘Do the right’, αφήνεσαι στις κιθάρες που ακούγονται σαν κύματα καθώς σπάνε στα βράχια ενώ τα σαξόφωνα αχνοφαίνονται στο βάθος σαν φάροι. Άπαντες οι συνθέσεις διακρίνονται από μια φύσει αρτιστική μυσταγωγία, που όσο πλησιάζουμε προς τον τερματισμό -μέχρι να επανέλθουμε αργότερα στην γραμμή της εκκίνησης - σημειώνει εκθετική αύξηση. Σύμφωνοι, το τετ α τετ του μαύρου με το άσπρο, του γλυκού με το πικρό αν προτιμάτε, δεν αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία για τον δέκτη. Παρόλα αυτά, όταν το εισπράττει εν είδει υποδειγματικού καλλιτεχνικού εγχειρήματος, ωθείται στην αναγνώριση της αξίας του. 

MIKRO

Οι Mikro είναι μια μεγάλη electro-band από την Ελλάδα.
Όλα ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι 3 αγόρια και ένα κορίτσι ανακάλυψαν το αμοιβαίο τους πάθος για τη μουσική και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κάνουν το όνειρό τους μια πραγματικότητα. Το όνομα Μίκρο αναφέρεται σε μονάδα μέτρησης και υιοθετήθηκε γιατί συμβολίζει την εξέλιξη της τεχνολογίας , κάτι που αντιπροσωπεύει απόλυτα την ομάδα λόγω ηλεκτρονικό ήχο τους.
Στα 
12 χρόνια τις πορεία τους έχουν κάνει αμέτρητα live σε Ελλάδα και εξωτερικό.. και έχουν στις αποσκευές τους πολλά ραδιοφωνικά hits. 
Στο ΑΝΟRAK FESTIVAL έρχονται για να μας κάνουν να εκραγούμε και να απολαύουμε μια ανάδρομη με τα best of κομμάτια τους.

OSTAVA

Το 1991 στην πόλη Gabrovo, ο Georgi Georgiev (κιθάρα και φωνητικά), ο Boyan Petkov (μπάσο) και ο Dragomir Dimitrov (ντραμς) σχημάτισαν τους Ostava - μια μπάντα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της βουλγαρικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής και επηρέασε γενιές. Ο Svilen Noev (φωνή και κιθάρα) προσχώρησε στην μπάντα το 1995, και ο   Daniel Petrov  αντικατέστησε τον προκάτοχό του στα τύμπανα τέσσερα χρόνια αργότερα για να ολοκληρωθεί το αρχικό line-up. Κάποιος μπορεί να πει ότι η ιστορία αγαπά τους Ostava, δεδομένου ότι κάθε δίσκος που έχουν βγάλει  έχει γίνει αυτομάτως κλασικός.  Ο καταφανής τραχύς ήχος της κιθάρας των Ostava είναι επιρρεασμένος από συγκροτήματα όπως οι Oasis, The Smiths, Blur, REM και οι Suede. Το single "Sunflower Fields», έγινε ένα σημαντικό ραδιοφωνικό hit και έπειτα ακολούθησε η  παραλαβή του βραβείου καλύτερου τραγουδιού της Βουλγαρικής Εθνικής Ραδιοφωνίας, το 1994. Το ίδιο συνέβη και με τον ακουστικό ύμνο «We Are Free", το 1996.  Με ένα νέο παραγωγό να ανανεώνει τον ήχο της μπάντας και το "Sex In The Morning " από τον Brad Blackwood, ο οποίος είχε προταθεί 6 φορές για βραβείο Grammy, το μέλλον φαίνεται να είναι περισσότερο από αισιόδοξο για τους  Ostava. Οι Ostava έχουν παίξει σε μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης δίπλα σε καλλιτέχνες όπως, ο Lenny Kravitz, οι Placebo και πολλούς άλλους.

Και τα χρηστικά … Doors open 18:00 Show times per running order t.b.a.

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση και Ταμείο 40 ευρώ διήμερο / 25 ευρώ στην προπώληση το μονοήμερο και 30 στο ταμείο

Σημεία Προπώλησης εισιτηρίων :
ΤΙCKET HOUSE (ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
METROPOLIS( ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
PUBLIC STORES( ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
www.ticketarena.gr  
www.123merch.gr
www.ticketpro.gr











5 σχόλια:

  1. oi piano magic ws headliners ? tous eidame persi stin thessaloniki kai htan metrioi (kai me ligo kosmo) . to ypoloipo line up einai fovero . bravo sas.
    anastasia (katerini)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα το πλήρες billing δεν έχει κλείσει. Για τους piano magic θα συμωνήσω,αλλά ας περιμένουμε να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Piano Magic μέτριοι και με λίγο κόσμο στην περσινή τους εμφάνιση;
    Αναρωτιέμαι αν είδαμε την ίδια συναυλία. Αφήνω απέξω το πόσο άρεσαν γιατί αυτό είναι ούτως ή άλλως υποκειμενικό αλλά κόσμο σίγουρα είχε!
    Απόστολος Βαρνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα δεν είναι η παρουσία ή μη του κόσμου στη συγκεκριμένη συναυλία. Η απόδοση των Piano Magic δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή (καθαρά υποκειμενική άποψη). Πιστεύω παρόλα αυτά ότι το φετινό ANORAK θα σκίσει. Τα ονόματα που έρχονται είναι πολύ δυνατά και περιμένω να δω τις προσθήκες στο ολοκληρωμένο billing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι piano magic εχουνε ερθει στη Θεσ/νικη 2 φορες σε 2 χρονια.
    εχουνε κανει maxi 300 ατομα.Δε νομιζω κυριε Βαρνά να καλυπτουνε headliner οι piano magic, που σε καποιο αλλο σοβαρο φεστιβαλ θα απλα θα το ανοιγανε.Οσο αναφορα για τα αλλα ονοματα,εχουνε ενδιαφερον
    αν και στην Θεσ/νικη ζητημα να τους γνωριζουνε 100 ατομα τους horror,bag raiders και chimes & bells.Ισως στο primavera να σκιζανε.
    Oι Groove armada θα παρουσιασουνε το red light,δηλαδη 4 decks με οπτικο,και οχι live που καποιοι νομιζουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή