Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Monster Magnet-Mastermind (Napalm 2010)

Μετά τα μετριότατα Monolithic Baby & 4 Way Diablo είχα την κρυφή ελπίδα ότι αυτή η μπαντάρα θα έβγαινε από το τέλμα στο οποίο βρέθηκε! Δυστυχώς με την κυκλοφορία του Mastermind φρόντισαν να συρρικνώσουν και άλλο αυτή την ελπίδα!

Η κακή μέρα φαίνεται από νωρίς και στην συγκεκριμένη περίπτωση ξεκινά από το εξώφυλλο του δίσκου. Τόσο κακόγουστο που για την φετινή χρονιά θα παίξει στα ίσα για το Βατόμουρο με το εξώφυλλο του Halford! Αλλά και τα ενδότερα δεν πάνε καλύτερα. Ξεκινώντας την ακρόαση του άλμπουμ άρχισα να πιστεύω πως έκανα το ίδιο λάθος και βιάστηκα να κρίνω από το περιτύλιγμα (όπως έκανα στην περίπτωση του Metal God).Πραγματικά φορτσάτο ξεκίνημα και 4 τραγούδια που ξεχειλίζουν από ενέργεια,γεμάτα Sabbath-ικα riffs,βρώμικο garage ήχο και έναν Wyndorff να τραγουδά λες και άκουγα τους πρώτους τους δίσκους! Κι εκεί που πάω να χαρώ ο κερατάς έρχεται η συνέχεια και μου χαλάει το πάρτυ. Ανούσια σόλο,νταμπα ντουμπα τύμπανα και μελωδίες άσχετες με τη μουσική που αυτή η μπάντα πρεσβεύει. Ναυάγιο μεγαλύτερο και από του Τιτανικού με μοναδικό διασωθέντα το αξιοπρεπέστατο Time Machine!

Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω μόνο. Έκοψες ρε Wyndorff την πρέζα και σου κόπηκε η έμπνευση; Αν είναι έτσι να μαζευτούν οι φίλοι της μπάντας και να σε γεμίσουν ντρόγκα μπας και πάρεις τα πάνω σου και δούμε άσπρη μέρα. 12 συνθέσεις με 4 μόνο αξιόλογες αναφορές? Έλεος ρε γαμώτο. Έχω να προτείνω λοιπόν να ξαναπέσεις με τα μούτρα στις καταχρήσεις γιατί αν συνεχίσεις έτσι προβλέπω να πέφτουν στα σκληρά οι οπαδοί των Monster Magnet!


Υ.Γ. Για την ιστορία το Mastermind κυκλοφορεί στις 29 Οκτωβρίου από την Napalm. Τραγούδια καθώς και το official clip του Gods & Punks θα βρείτε στο youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου