Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Kappa-Sack of Dreams (Self-released)

Ο Kappa (κατά κόσμον Κώστας) είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού. Στο παρελθόν (κοντινό και μακρινό) υπήρξε μέλος σε διάφορες μπάντες,όμως ποτέ μα ποτέ δεν έπαψε να ψάχνεται μουσικά. Πως θα ήταν,άλλωστε,αυτό δυνατόν όταν έχει μια ευρεία γκάμα μουσικών επιρροών και ακουσμάτων που περνούν από την ψυχεδέλεια και το progressive rock μέχρι το grunge των αρχών της δεκαετίας του '90. Το Sack of Dreams αποτελεί το ντεμπούτο του,στην ουσία όμως αποτελεί μία νέα ματιά του ίδιου σε παλαιότερες συνθέσεις του που υπήρχαν σε demo ηχογραφήσεις!

Το Sack of Dreams μέσα στα 10 κομμάτια που το απαρτίζουν ουσιαστικά μας καλεί σε ένα ταξίδι μέσα στο ταξίδι της ζωής του τραγουδοποιού. Από την εφηβεία,το πέρασμα στην ενηλικίωση μέχρι τα πιο σκοτεινά όνειρα του. Μουσικά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς αποτελεί ένα όμορφο χαρμάνι ήχων φανερά επηρεασμένο από τις μουσικές που προανέφερα,οι οποίες σε συνδυασμό με την χρήση οργάνων όπως ο τζουράς,η φυσαρμόνικα,το ακορντεόν και το φλάουτο δημιουργεί ένα αποτέλεσμα αρκετά ελκυστικό.

Ο εσωτερισμός και η διάθεση αυτοκάθαρσης κυριαρχούν σε όλη την διάρκεια του άλμπουμ,γεγονός που ηθελημένα ή μη οδηγεί αυτόματα και τον ακροατή σε μια δική του εσωτερική αναζήτηση! Ο στίχος απλός,γεμάτος νοσταλγία και γεμάτος συναίσθημα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μελαγχολική.

Χωρίς πολλές φανφάρες,το Sack of Dreams καταφέρνει να είναι ποιοτικό και δείχνει πως σίγουρα υπάρχει ταλέντο στον δημιουργό του. Οπότε δεν μένει τίποτα άλλο από το να αφεθούμε στους ήχους του και να κάνουμε την δική μας περιπλάνηση στο παρελθόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου