Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Οι Buffalo Springfield και πάλι στη σκηνή

Το μυθικό '60s συγκρότημα Buffalo Springfield επανενώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη Mountain View στην California. Η συναυλία, που έλαβε χώρα στο Shoreline Amphitheatre, έγινε στα πλαίσια της ενίσχυσης του σχολείου Bridge, μίας εκδήλωσης που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Neil Young και τη σύζυγό του.


Η κλασική σύνθεση των Buffalo Springfield, αποτελούμενη από τον Young, τον Stephen Stills και τον Richie Furay, εμφανίστηκε στη φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία το Σάββατο και την Κυριακή, 23 και 24 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Ήταν η πρώτη φορά που οι τρεις μουσικοί μοιράζονταν τη σκηνή, από το 1968. Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν επίσης οι Pearl Jam, Elvis Costello, Lucinda Williams, Billy Idol και Jackson Browne, μεταξύ άλλων.




Το set των Buffalo Springfield περιελάμβανε τραγούδια όπως τα "On The Way Home", "Rock & Roll Woman", "A Child's Claim To Fame", "Do I Have To Come Right Out And Say It?", "Go And Say Goodbye", "I Am A Child", "Kind Woman", "Burned", "For What It's Worth", "Nowadays Clancy Can't Even Sing", "Bluebird" και "Mr. Soul". Ο Joe Vitale, drummer των Crosby, Stills & Nash, πήρε τη θέση του Dewey Martin στα τύμπανα, αφού ο τελευταίος έφυγε από τη ζωή το 2009 από φυσικά αίτια, ενώ ο συνεργάτης του Young, Rick Rosas, αναπλήρωσε το κενό του αυθεντικού μπασίστα της μπάντας, Bruce Palmer, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2004 από καρδιακή προσβολή. Ο Jim Messina, που αντικατέστησε τον Palmer στο τελευταίο album του συγκροτήματος, δεν εμφανίστηκε στο reunion.



Επιπλέον, ο Neil Young εμφανίστηκε στη σκηνή δίπλα και σε άλλους καλλιτέχνες, κατά τη διάρκεια του διημέρου. Έτσι, ανάμεσα στα δικά του "Sugar Mountain" και "Comes A Time", κάθησε δίπλα στους Leon Russell και Elton John για το "Gone To Shiloh" και ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους Pearl Jam για το "Walk With Me", ένα κομμάτι που περιέχεται στο νέο του δίσκο, "Le Noise".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου