Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Coin-Popstitute (Playourmusic Records 2009)

Με αφορμή την support εμφάνιση των Coin στη συναυλία των Killing Joke στη Θεσσαλονίκη αποφάσισα να γράψω μερικά λόγια για την τελευταία τους κυκλοφορία,η οποία αν και κυκλοφόρησε το 2009 έπεσε σχετικά πρόσφατα στα χέρια μου.

Οι Coin είναι από την Καβάλα και το Popstitute είναι το 3ο μέχρι στιγμής άλμπουμ τους. Η φήμη τους ανάμεσα στα συγκροτήματα της Ελληνικής σκηνής είναι αρκετά διαδεδομένη,αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί,καθώς στην μουσική Ελλάδα του σήμερα,του χθες και του αύριο,οτιδήποτε Made in Greece είναι δυστυχώς καταδικασμένο,στις περισσότερες των περιπτώσεων,να μένει στην αφάνεια!

Έχοντας ακούσει μόνο το ντεμπούτο τους,Head of Tales, αμέσως παρατήρησα την στροφή που έχουν κάνει αυτή τη φορά στον ήχο τους! Αποτινάσσοντας τελείως τις New Wave και Post-punk ηχητικές φόρμες που κυριαρχούσαν στον ήχο τους,στρέφονται πλέον σε πιο "μοντέρνες" Indie Rock μουσικές φόρμες. Επίσης σύμφωνα με το δελτίο τύπου που συνοδεύει την κυκλοφορία αυτή ο δίσκος φαίνεται να έχει ένα κεντρικό θέμα και όλη η πλοκή του να στρέφεται γύρω από έναν κεντρικό ήρωα,τον Jack.

H παραγωγή του άλμπουμ θα πρέπει να ομολογήσω πως δε με εντυπωσίασε και πάρα πολύ καθώς είτε δεν είναι καθαρά στουντιακή ή απλά έγινε από κάποιον όχι και τόσο καταρτισμένο ηχολήπτη-παραγωγό! Παρόλα αυτά τα 11 τραγούδια που απαρτίζουν το Popstitute είναι πραγματικοί δυναμίτες,παιγμένα με πάθος,με ήχο μοντέρνο και ξεσηκωτικό!

Σε γενικές γραμμές οι Coin καταφέρνουν να μας δώσουν μια κυκλοφορία πολύ ποιοτική και το μόνο που μένει σε μας είναι να ελπίσουμε ότι θα καταφέρουν να βγουν από τα στενά όρια της σκληρής Ελληνικής μουσικής πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου