Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Japandroids - Celebration Rock (Polyvinyl 2012)

Ο κόσμος της μουσικής,και ειδικότερα της εναλλακτικής,έχει γεμίσει τα τελευταία χρόνια με ντουέτα.Τι κάνει ένα ντουέτο όμως να ξεχωρίσει;Σίγουρα ένα συμπαγή ήχο,μπόλικο θράσος και μουσικό ταλέντο. Ευτυχώς,γι αυτούς,οι Japandroids έχουν την τύχη να διαθέτουν και τα τρία στοιχεία που προανέφερα.

Το νέο τους άλμπουμ λέγεται Celebration Rock και ουσιαστικά μέσα από αυτό το ντουέτο μας καλούν στην δική τους μουσική γιορτή.Με παραγωγή σταθερά προσανατολισμένη σε μια πιο DIY αισθητική,αλλά με μια σίγουρη γοητεία να αναδύεται μέσα από τον ήχο τους οι Japandroids μας δίνουν έναν ήχο που δεν θα ήταν ιερόσυλο αν έλεγα ότι πλησιάζει την όμορφη ωμότητα των Husker Du.Εννιά τραγούδια και λίγο περισσότερα από 35 λεπτά διάρκειας είναι αρκετά για να το αποδείξουν.Συμπαγείς μελωδίες,κιθαριστικό ξέσκισμα και drumming άγριο αλλά όχι ανορθόδοξο είναι τα στοιχεία που τους οδηγούν ηχητικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Τους Japandroids δεν τους ενδιαφέρει αν θα αρέσουν ή όχι στο ευρύ κοινό. Τους ενδιαφέρει μέσα από τη μουσική τους να βγάλουν την ψυχή τους,τις μνήμες και όλα αυτά που νοσταλγούν και το πετυχαίνουν οδηγώντας και τον ακροατή τους ακριβώς σε αυτά τα ταξίδια συναισθημάτων.Έντονα,δυναμικά ταξίδια που στην λήξη τους σε αφήνουν με μια αίσθηση πληρότητας και με την επιθυμία να επαναλάβεις ξανά και ξανά!

Οι Japandroids με το  Celebration Rock κάνουν μια σαφή δήλωση ότι το δικό τους DIY ήρθε για να μείνει,και μεταξύ μας αν είναι να έχουμε αποτελέσματα όπως αυτό μένει μονάχα να ευχηθούμε να μείνουν καρφωμένοι σε αυτή ακριβώς την αισθητική και σε αυτόν ακριβώς τον μουσικό προσανατολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου