Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Adolf Plays The Jazz - Form Follows Function (Self Released 2012)


Οι Adolf Playz The Jazz είναι μια μπάντα πραγματικό κόσμημα για τα Ελληνικά μουσικά δρώμενα.Με ήχο που παραπέμπει σαφέστατα στο post-rock ιδίωμα,αλλά με μελωδίες που περνάνε μέσα από ένα πιο κινηματογραφικό και αισθαντικό φίλτρο,καταφέρνουν με κάθε τι που κυκλοφορούν να μας εντυπωσιάζουν ευχάριστα. Αυτό ακριβώς καταφέρνουν και με το νέο τους πόνημα,"Form Follows Function",το οποίο μάλιστα (και προς τιμήν τους) διαθέτουν δωρεάν σε όποιον θέλει να το κατεβάσει!

Το ύφος τους και σε αυτή την κυκλοφορία δεν διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους. Συνθέσεις όχι ιδιαίτερα πολύπλοκες αλλά ηχητικά πλούσιες,τραγούδια στην πλειοψηφία τους μεγάλα σε διάρκεια και ήχος που βάζει τον επίδοξο ακροατή στη λογική να τον ακολουθήσει. Μετά από αρκετές και μάλιστα επίμονες ακροάσεις θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω στην ολότητα του σαν ένα soundtrack της σύγχρονης μεγαλούπολης. Γαλήνιο σε κάποια σημεία του,αγωνιώδες σε άλλα σίγουρα σε παρασέρνει στο ρυθμό του αβίαστα και δεν είναι λίγες οι φορές που το νιώθεις να ασκεί πάνω σου μια γοητεία!

Κάθε άλμπουμ έχει να μας παρουσιάσει στιγμές μεγαλείου και σε αυτό η αναλογάι των ποιοτικών τραγουδιών είναι αρκετα μεγάλη.Το ομώνυμο "Form Follows Function" είναι σίγουρα ένα τραγούδι που δεν περνά απαρατήρητο. Τσαμπουκαλεμένο από το ξεκίνημα του και με ένα κιθαριστικό ξέσπασμα στην κορύφωση του σε κρατά γερά στο ρυθμό του. Το "Oddy" ήχει πραγματικά κινηματογραφικό,ενώ κάποια ψήγματα ambient στον ήχο του το καθιστούν ελκυστικό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ακρόασης του.Το "Wreck" είναι για μένα ότι πιο κοντινό στον ήχο της πόλης. Φορτισμένο,έντονο,δυναμικό,αν και χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία ηχητικών χρωμάτων,χρώματα όμως που συναντά κανείς στο υπέροχο "Water Memory",αλλά και στο "Where Is Our Home" που κλείνει με τρόπο επικό το άλμπουμ (23'02'' δεν τα λες και λίγα). Ειδικά γι αυτό το τελευταίο κομμάτι οφείλω να δηλώσω εντυπωσιασμένος από το υπέροχο δέσιμο μουσικής και στίχων που κυριολεκτικά σε βυθίζουν μέσα του και το κάνουν να μοιάζει με ένα σαδιστικά υπέροχο interactive μουσικό ταξίδι!

Το "Form Follows Function" είναι ένα πολύ ευχάριστο μουσικό ταξίδι,ένα μουσικό ταξίδι που δεν θέλεις να τελειώσει και οι Adolf Plays The Jazz είναι μια μπάντα ικανότατη στο αν δημιουργεί τέτοια ταξίδια. Πάντα ενδιαφέροντες στον ήχο τους,πάντα με κάτι φρέσκο να προτείνουν και σίγουρα πολύ πιο "τίμιοι" από άλλους ψωνισμένους της εγχώριας εναλλακτικότητας! Ακούστε αυτό το άλμπουμ και είναι βέβαιο πως θα βιώσετε κι εσείς την ίδια απόλαυση που βίωσα εγώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου