Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Tindersticks-This Something Rain (Lucky Dog 2012)


Οι θρύλοι από το Nottingham έφτασαν αισίως στο ένατο δισκογραφικό τους πόνημα! Φαίνεται πως η επιστροφή τους το 2008 μετά από πέντε χρόνια αδράνειας τους έφερε έναν δημιουργικό οργασμό,ο οποίος φυσικά και δε μας ενοχλεί καθόλου. Κι αν τα "The Hungry Saw" (2008) και "Falling Down A Mountain" (2010) μας συνάρπασαν με τις μελωδίες τους το "This Something Rain" θα μας εντυπωσιάσει με την ωριμότητα του!

Μουσικά είναι πιο Low-tempo σε σχέση με τους δύο προκατόχους του,ηχητικά όμως είναι σαφέστατα πιο πληθωρικό και φέρει την χαρακτηριστική σφραγίδα της μπάντας! Ήχοι μπαρόκ και κάμποσα pop στοιχεία,αναγεννησιακοί σε κάποια σημεία που αποδίδονται άψογα χάρη στη χρήση μιας πλειάδας οργάνων που περιλαμβάνει τρομπέτα,πλήκτρα,βιμπράφωνο,βιολί κ.α.και φυσικά στο backround η μοναδική και γοητευτική φωνή του Stuart A. Staples να προσδίδει μια όμορφη μελαγχολία. Από πλευράς παραγωγής οι Τindersticks μοιάζουν να αγγίζουν την τελειότητα και είναι ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στο γενικότερα καλό αποτέλεσμα!

Οι εννιά συνθέσεις που απαρτίζουν το άλμπουμ έχουν η κάθε μια την δική της νότα σαγήνης,προτιμώ όμως να επιλέξω το σχεδόν neofolk ήχο του εναρκτήριου "Chocolate",τον απίστευτο ερωτισμό που αναδύει το "Show Me Everything",το ταξίδι στο παρελθόν που σου προσφέρει το "Α Night To Still" και την μελαγχολία και τον εσωτερισμό που σου βγάζει αβίαστα η ακρόαση του "Come Inside".

Το "Τhis Something Rain" είναι μια ακόμη απόδειξη της διαρκούς εξελικτικής πορείας των Tindersticks.Σκοτεινό,μελαγχολικό και,κατά την ταπεινή μου γνώμη,μεγαλειώδες!Φαίνεται πως η δημιουργική τριάδα της μπάντας που ακούει στα ονόματα Stuart A. Staples,David Boutler και Neil Fraser δεν σταματάει να μας εκπλήσσει και ελπίζω ολόψυχα να συνεχίσει σε αυτό το τέμπο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου