Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Electric Litany-Enemy (new track)


Το ντεμπούτο άλμπουμ τους “How To Be A Child And Win The War” απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και αποτέλεσε ίσως την σημαντικότερη Ελληνική κυκλοφορία των τελευταίων ετών!Καθώς όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ (που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου) οι Electric Litany επιστρέφουν με την κυκλοφορία ενός 7".

Το Enemy γράφτηκε στο κτίριο ενός μεγάλου νεκροταφείου στο Δυτικό Λονδίνο.Αργότερα αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε ένα παλιό εργοστάσιο γλυκών στο Ανατολικό Λονδίνο,όπου και έγραψαν το "Βetrayal Of The Lamenting Circles”. Η μεγάλη έκπληξη όμως ήρθε στο στάδιο των τελικών ηχογραφήσεων που έγιναν στο στούντιο του Βασίλη Τερλέγκα (ναι του γνωστού),με κίνητρο την αγάπη και των δύο για αναλογική ηχογράφηση σε μαγνητική ταινία!

Η ενορχήστρωση και οι στίχοι των δύο κομματιών γεφυρώνουν τον λυρισμό με την ωμότητα και τη δράση. Ταυτόχρονα οι θεματικές τους αναζητούν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική/κοινωνική επανάσταση και σε έρωτα/αγάπη, ξεκινώντας από την ιδέα ότι για να είναι κάποιος ή κάτι επαναστατικό πρέπει να έχει μόνο αγάπη (για την ζωή, τον άνθρωπο...) Από την άλλη, για να μπορέσει κάποιος να αγαπήσει πραγματικά, να ερωτευτεί, ιδανικό είναι να είναι ελεύθερος. Ουσιαστικά ο εχθρός (Enemy) είναι όλα αυτά που δεν μας χρειάζονται και στη ουσία μας βλάπτουν και το να αποτιναχτούμε άμεσα από αυτά θα μας χαρίσει μια μέρα που θα μπορούμε να έχουμε και θα χρειαζόμαστε μόνο τους αγαπημένους μας. Το “Βetrayal Of The Lamenting Circles” έχει γραφτεί για όλα αυτά τα σκοτεινά ερωτικά πάθη που μας θυμίζουν θριαμβευτικά πόσο αδύναμοι είμαστε μπροστά στον έρωτα, που είναι ό,τι πιο σκοτεινό, δυσνόητο και όμορφο υπάρχει.

Αυτή την εποχή ετοιμάζονται 2 video clip για τα κομμάτια. Το video του “Enemy” γυρίστηκε στη Λευκίμμη (Κέρκυρα) με πρωταγωνιστές κατοίκους του χωριού, σε μια απεικόνιση μιας μελλοντικής και ολίγον συμβολικής αγροτικής επανάστασης με σύμβολο ένα μικρό αγόρι. Το video για το “Βetrayal Of The Lamenting Circles” θα είναι ένα αχνό όνειρο.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το "Enemy"

(To μεγαλύτερο μέρος του κειμένου αποτελεί τμήμα του δελτίου τύπου της Inner Ear Records,που συνόδευσε την ανάρτηση του τραγουδιού στο soundcloud.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου