Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

School Of Seven Bells-Ghostory (Ghostly International 2012)


Τρίτη κυκλοφορία αισίως για τους School Of Seven Bells και ήδη από την πρώτη ματιά μπορούμε να παρατηρήσουμε κάποιες αλλαγές.Η μπάντα έπαψε να είναι τρίο και πλέον είναι ντουέτο περιλαμβάνοντας τον κιθαρίστα/παραγωγό Benjamin Curtis και την τραγουδίστρια Alejandra Deheza! Διαφορές όμως μπορούμε να παρατηρήσουμε και στον ήχο της μπάντας! Το Ghostory ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους,γεγονός όμως που δεν επηρέασε στο ελάχιστον την ποιότητα της μουσικής τους. Οι συνθέσεις τους ηχούν πιο ώριμες και ενώ δεν ξεφεύγουν τόσο θεματικά από τις δύο προηγούμενες κυκλοφορίες τους,καταφέρνουν να μας παρουσιάσουν την άποψη τους για τη μουσική κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα! Διατηρούν τον αιθέριο και συνάμα παράξενο ήχο τους και τον διανθίζουν με πινελιές από 80's pop,shoegaze,ambient και electronica.

Σύμφωνα με τους συντελεστές του το Ghostory είναι ένα concept άλμπουμ. Μας διηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού της  Lafaye,η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα που την περιστοιχίζουν στη ζωή της. Προοπτικά η Lafaye συμβολίζει τον κάθε ένα από εμάς και τους φόβους μας και έτσι μέσα από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα ηχοτοπία του άλμπουμ ουσιαστικά ξορκίζουμε όλους αυτούς τους δαίμονες!

Μέσα από τις 9 συνθέσεις που απαρτίζουν αυτή την κυκλοφορία και τα συνολικά 45 λεπτά της διάρκειας του εύκολα ξεχωρίζουν τα Lafaye,το υπέροχο The Night (που είναι και το πρώτο που είδε το φως της δημοσιότητας) το υπέροχο Show me Love που είναι ένα εξαιρετικό δείγμα shoegaze ήχου και το βαθύτατα επηρεασμένο από τον Krautrock ήχο Low Times!

Αυτή η επιστροφή μόνο χαμόγελα ευτυχίας μας γέμισε. Μπορεί οι School Of Seven Bells να μειώθηκαν κατά ένα άτομο,η μουσική τους αξία όμως πολλαπλασιάστηκε και αυτό είναι από μόνο του ένα άκρως θετικό στοιχείο. Ο ήχος τους στο σύνολο του είναι πλέον υπερπλήρης και η συναισθηματική φόρτιση που σου προκαλεί το άλμπουμ πέρα από κάθε αμφιβολία! Το Ghostory είναι μια εξαιρετική δουλειά που θα χαροποιήσει τους followers της μπάντας και σίγουρα θα κερδίσει πολλούς νέους ακροατές! Η επίσημη κυκλοφορία του έχει οριστεί για τις 28 Φεβρουαρίου,παρόλα αυτά αναζητήστε και σίγουρα δεν θα χάσετε!

School of Seven Bells - Ghostory (Preview) by Vagrant Records

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου