Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Trust-TRST (Arts & Crafts 2012)


To υπέρλαμπρο άστρο των Austra εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα στον γαλαξία της μουσικής και γρήγορα μας απέδειξε πόσο υπέρλαμπρο είναι. Φυσική συνέπεια αυτού ήταν να ξεπηδήσουν τα side projects των μελών του συγκροτήματος αναζητώντας το δικό τους μερίδιο επιτυχίας.Ένα από αυτά είναι και οι Trust. Οι Trust ουσιαστικά αποτελούν την σύμπραξη της Maya Postepski των Austra με τον Robert Alfons και αν κρίνουμε από το μουσικό αποτέλεσμα η σύμπραξη αυτή είναι άκρως επιτυχημένη!

Το TRST αποτελεί το ντεμπούτο τους και ηχητικά μου προκάλεσε μια ευχάριστη έκπληξη. Η μουσική τους κινείται προς την κατεύθυνση της dance με αρκετά έντονα όμως τα gothic στοιχεία στον ήχο τους.Το δελτίο τύπου που συνοδεύει αυτή την κυκλοφορία περιγράφει τη μουσική των Trust σαν "ένα σκοτεινό spray ταχύτητας,χώρου και δακρύων",πράγμα που ακούγεται ποιητικό μεν αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ικανό να δώσει στον ακροατή να καταλάβει τι ακριβώς εννοεί.Αυτό που σίγουρα γίνεται κατανοητό είναι η trippie και σκοτεινή αισθητική που βγάζει το κάθε τραγούδι.Οι μελωδίες σε γενικές γραμμές είναι down tempo με υπερτονισμένο τον ρόλο των synths,ενώ τα παραμορφωμένα φωνητικά συντελούν στο γενικότερο "παράξενο" αποτέλεσμα. Ένα παράξενο αποτέλεσμα που αν προσθέσουμε την ιδιότυπη λαγνεία και ερωτισμό που βγάζει καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι καταντά μεγαλειώδες!


Τα 11 τραγούδια που απαρτίζουν αυτό το άλμπουμ δεν έχουν χαοτικές διαφορές μεταξύ τους. Παρόλα αυτά ξεχωρίζουν με σαφήνεια τα "Dressed For Space","The Last Dregs",το "Bulbform" (με το παντελώς καμένο videoclip) και το "Gloryhole"

Συνήθως τα side projects αφήνουν τον καλλιτέχνη ελεύθερο να ξεδιπλώσει κάποιες πιο απελευθερωμένες και σκοτεινές πτυχές του ταλέντου του. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους Trust. Το όλο αποτέλεσμα είναι σίγουρα υψηλής αισθητικής και αξίζει της προσοχής των ακροατών που λατρεύουν τον ήχο σχημάτων όπως οι Glass Candy,οι Crystal Castles και λοιπών παρεμφερών σχημάτων. Όσοι έχετε την περιέργεια να έρθετε σε επαφή με τον ήχο των Trust αναζητήστε το άλμπουμ τους κάπου στο διαδίκτυο. Οι υπόλοιποι υπομονή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και την επίσημη κυκλοφορία του!



Trust - Dressed For Space by EDPMC Vincent

Trust - The Last Dregs by EDPMC Vincent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου