Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Observer Drift-Corridors (Self Released 2012)


To bandcamp είναι σίγουρα το Myspace της νέας εποχής,με την ειδοποιό διαφορά ότι εκεί βρίσκεις σχεδόν πάντα μικρά μουσικά διαμαντάκια,άλλοτε πιο λαμπερά και άλλοτε πιο μελαγχολικά! Ένα από αυτά τα διαμαντάκια είναι δίχως αμφιβολία το "Corridors" του Observer Drift!

Αν νομίζεται ότι κάτω από αυτό το όνομα υπάρχει μια ολόκληρη μπάντα γελιέστε! Ο Observer Drift είναι ένας ονειροπόλος πιτσιρικάς,ο Collin Ward,που ηχογραφεί την μουσική του στην κρεβατοκάμαρά του κάπου στην Minneapolis και μέσα από αυτήν μοιράζει σε όλο τον κόσμο την δική του μουσική μαρτυρία!Και μπορεί αυτή η μαρτυρία να μην έχει μια καλογυαλισμένη παραγωγή και κάποιον φανταχτερό παράγοντα από πίσω της είναι όμως ένα καταπληκτικό δείγμα απλής και ειλικρινούς dream pop,γεμάτης με γαλήνιες κιθάρες και 80's oriented drumming,γεμάτης με όμορφα και ειλικρινή φωνητικά και σχεδόν υπνωτικά synth περάσματα που καταφέρνουν να δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που γοητεύει.

Ο πιτσιρικάς φαίνεται πως έχει πολλές επιρροές από την new wave και shoegaze σκηνή,η μουσική του όμως είναι περασμένη μέσα από ένα δικό του ιδιαίτερο μουσικό πρίσμα,πράγμα που δεν τον κατατάσσει στους μιμητές,αλλά στους αθεράπευτα ρομαντικούς.

Το άλμπουμ περιέχει συνολικά 13 κομμάτια,είναι βέβαιο όμως πως θα ξεχωρίσετε άμεσα τα "Warm Waves","Tree Shadow" και το απίστευτο "Letters To My Self".

Το γεγονός ότι το άλμπουμ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και πως ο καλλιτέχνης το διαθέτει έναντι οποιουδήποτε ποσού προτιμάτε είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο. Το ότι ακόμα αναζητά label χωρίς να τον έχει τσιμπήσει κάποιος παραγωγός είναι θλιβερό,γιατί πέρα από το όλο DIY του πράγματος ο Observer Drift είναι ένας μουσικός με ευαισθησία και ένας μουσικός ικανός να παράγει μερικά από τα πιο αισθαντικά ηχοτοπία που έχω ακούσει τελευταία! Για όλους εσάς το να τον αναζητήσετε κάπου στον κόσμο του bandcamp είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει μια πολύ ευχάριστη πρόκληση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου