Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Niva-Dirty Water EP (Something In Construction 2012)


Κάτω από το όνομα Niva δεν έχουμε κάτι άλλο παρά το project του Σουηδού καλλιτέχνη Christian Niva. Την χρονιά του 2010 προκάλεσε αίσθηση με το "Ghost Inside My Head" το οποίο τελικά βρήκε τον δισκογραφικό του δρόμο στο ΕΡ "Fevewrish Dreams" που κυκλοφόρησε πέρυσι το δρόμο και ουσιαστικά αποτέλεσε το εναρκτήριο βήμα και γι αυτήν την κυκλοφορία και για την ολοκηρωμένη του δουλειά που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα δούμε αυτή την Άνοιξη.

Και στο Dirty Water ο Niva ακολουθεί την συνταγή που μας έκανε να τον λατρέψουμε.Ακροβατεί ανάμεσα στην dancefloor μουσική και την chillwave και καταφέρνει με τον ήχο του να μας σαγηνεύσει,σε ένα είδος ομολογουμένως δύσκολο μιας και έχουμε προ πολλού πάψει να ακούμε ποιοτικές κυκλοφορίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Το Dirty Water κατορθώνει να εμφανίζει μια παραδοξότητα όσον αφορά τα συναισθήματα που βγάζει στον ακροατή. Από τη μία ο ήχος του ηχεί αισιόδοξος και γεμάτος θετική ενέργεια,παρόλα αυτά όμως υπάρχουν μεγάλες δόσεις μελαγχολίας που εμφανίζονται καθώς η σύνθεση αυτή εξελίσσεται. Κι αν σε κάποιους το δίπολο αυτό δεν γίνεται αντιληπτό έρχεται το βίντεο του συγκεκριμένου τραγουδιού για να μας το εικονοποιήσει και να μας δώσει την πλήρη εικόνα αυτού που θέλει να ευαγγελιστεί ο καλλιτέχνης!

Στα λοιπά η επιλογή του να περιέχονται άλλα τρία remix του ίδιου τραγουδιού και όχι μια άλλη σύνθεση ίσως ξενίσει και απογοητεύσει,άδικα όμως καθώς κάθε ένα από αυτά τα remix προσδίδει και μια διαφορετική διάσταση στο κομμάτι (με το Slow Magic remix να είναι αυτό που κατά τη γνώμη μου "λειτουργεί" καλύτερα στα αυτιά μου)

Ο Christian Niva έκανε πάλι το μικρό του θαύμα βάζοντας όλους εμάς σε μια διαδικασία ανυπομονησίας για το ολοκληρωμένο του άλμπουμ. Έδωσε λίγη τροφή ακόμα στις αισθήσεις και τις παραισθήσεις μας και απλά κατάφερε να αυξήσει την αδημονία μέχρι την Άνοιξη. Μπορεί να μοιάζει σαν το βασανιστήριο της σταγόνας,αλλά πιστεύω πως αυτά τα "βρώμικα νερά" του είναι ικανά να μας οδηγήσουν με ασφάλεια μέχρι τότε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου