Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

R.I.P. Etta James


Μια από τις θρυλικότερες μορφές της μουσικής έφυγε σήμερα από τη ζωή.Η μοναδική Etta James έφυγε από την ζωή σήμερα λίγες μέρες πριν συμπληρώσει τα 74!

Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1938 και η μεγαλειώδης καριέρα της περιελάμβανε εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων αλλά και αμέτρητες βραβεύσεις. Μοναδική φωνή και δυναμικός χαρακτήρας κατάφερε να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη,στην οποία ήταν εθισμένη για πολλά χρόνια,δεν κατάφερε όμως να νικήσει και τον καρκίνο.

Σαν καλλιτέχνης κατάφερε να παντρέψει με τρόπο ανεπανάληπτο την Rythm & Blues μουσική με το Rock 'n' Roll κατακτώντας μια θέση στο Hall Of Fame και των δύο. Το περιοδικό Rolling Stone την έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τις 100 κορυφαίες φωνές όλων των εποχών και έχει εξάρει τον αντίκτυπο που είχε η παρουσία της στα μουσικά δρώμενα της εποχής της.

Ήρθε στον κόσμο με το όνομα Jamesetta Hawkins,από την 14χρονη τότε Dorothy η οποία αργότερα έκανε σπουδαία καριέρα με το όνομα Miss Peaches και η οποία θεωρείται (δικαίως) ως η εμβληματικότερη μορφή της R 'n'B μουσικής. Τον πατέρα της δεν τον γνώρισε ποτέ μιας και τα στοιχεία του δεν της αποκαλύφθηκαν ποτέ!

Η Etta James αντιμετώπιζε ήδη από τις αρχές του '90 πολλά προβλήματα υγείας,τα οποία κατάφερε εν μέρει να νικήσει και έκανε ένα σύντομο comeback στη μουσική. Η λευχαιμία όμως αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος,ο οποίος και τελικά την νίκησε


R.I.P. Etta James (1938-2012)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου